TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Βράζει ο αγροτικός κόσμος της Αχαϊας για το τσεκούρωμα στις επιδοτήσεις

Πήγαινε κάτω

Βράζει ο αγροτικός κόσμος της Αχαϊας για το τσεκούρωμα στις επιδοτήσεις

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Την / Το Παρ 11 Δεκ - 21:53

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουν οι παραγωγοί της Αχαΐας, καθώς οι ενισχύσεις τους είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η χθεσινή αποκάλυψη της «Π» για το ψαλίδισμα των ενισχύσεων προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι το ζεστό χρήμα που περίμεναν οι παραγωγοί δεν θα φθάσει ποτέ στην τσέπη τους με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα ο προγραμματισμός τους.
Όπως τονίζει ο Σάκης Μαυρόγιαννης, περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος συμβουλίου αγροτικής πολιτικής: «Φέτος για πρώτη φορά οι αγρότες πήραν χρήματα χωρίς να έχουν καθοριστεί τα δικαιώματά τους. Πρώτα βγάζεις τα δικαιώματα επί του χωραφιού και μετά εισπράττεις τα χρήματα που σου αναλογούν. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το πόσο είναι ανά στρέμμα για να γνωρίζει πόση είναι η επιδότηση. Οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες εώς και 50%. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει!».
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις και νέοι αγρότες, όπως διαφάνηκε από την πορεία των επιδοτήσεων, άνθρωποι που η ενασχόληση με τις καλλιέργειες αποτελούσε μια εναλλακτική για την διαβίωσή τους στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Και δυστυχώς είδαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι είτε είχαν αποκλειστεί είτε τα χρήματα που εισέπρατταν δεν επαρκούσαν για να καλύψουν το εισόδημά τους και να παραμείνουν στην αγροτική παραγωγή.
Κατά τον κ. Μαυρόγιαννη, υπάρχει πολιτικός δάκτυλος στο κόψιμο των επιδοτήσεων, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν αλλού, χωρίς να δοθεί εξήγηση.
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ
Τη μείωση των ενισχύσεων επιβεβαιώνει έμμεσα στην «Π» ο Γιάννης Καρυώτης, αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ που γνωρίζει πολύ καλά το αγροτικό ζήτημα αφού διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.
Οπως εξηγεί ο ίδιος στην «Π»:«Υπάρχει μια γραμμική μείωση του ανώτατου εθνικού ορίου ενισχύσεων, που αποφασίστηκε το 2013 για το 2014 για την ανώτατη προγραμματική περίοδο και θα υπάρχει μια επίσης μείωση μέχρι το 2019. Η κατανομή των δικαιωμάτων έγινε για ολόκληρη την πενταετία και όχι για ένα χρόνο».
Σε σχέση με τον τρόπο που δόθηκαν οι ενισχύσεις, απορρίπτει ότι δόθηκαν χρήματα χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί τα δικαιώματα των αγροτών.
«Πρώτα ανακοινώθηκαν τα δικαιώματα και μετά έγινε η κατανομή της στον καθένα.
Τα δικαιώματα είναι ανά εκτάριο είναι επιλέξιμα εκτάρια. Η κατανομή είναι ένας πολύπλοκος, πολυπαραγωντικός συνδυασμός, που λαμβάνει υπόψη ότι τα καινούργια δικαιώματα είναι στην ουσία επιλέξιμα εκτάρια και κάθε επιλέξιμο εκτάριο είναι ένα δικαίωμα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

*pelop.gr
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
avatar
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 39
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser :

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης