Ελένη Ψυχούλη: «Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι το αυτονόητο της καθημερινότητάς μας»
TrelosTwnFm-News :: ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σελίδα 1 από 1
Ελένη Ψυχούλη: «Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι το αυτονόητο της καθημερινότητάς μας»
Ελένη Ψυχούλη: «Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι το αυτονόητο της καθημερινότητάς μας»
Απόψε θα βρεθεί στο «Βιβλιόπολις», παρέα με το φίλο της Βασίλη Καλλίδη, η «γνωστή της κουζίνας», δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για τη μαγειρική, το ελαιόλαδο, αλλά και την αποψινή εκδήλωση.
-Πότε και πώς μπήκατε στο χώρο της κουζίνας επαγγελματικά;
Δεν έχω μπει ποτέ επαγγελματικά στο χώρο της κουζίνας. Εξακολουθώ να είμαι μια δημοσιογράφος και μαμά που μπαίνει στην κουζίνα μόνο από χόμπυ, για να μαγειρέψει για τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Γιατί κυριάρχησε αυτό το είδος εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση;
Η εικόνα του φαγητού είναι ηδονή. Πρωτογενής χαρά. Και στους δύσκολους καιρούς ο κόσμος χαλαρώνει βλέποντας μια κουζίνα που μαγειρεύει νοστιμιές.
Επιπλέον, πολλές εκπομπές, όπως η δική μου, δίνουν λύσεις και ιδέες για το καθημερινό τραπέζι και την οικονομία του.
-Πόση σημασία έπαιξε η τηλεόραση στη στροφή πολλών προς τη μαγειρική;
Δεν ξέρω πόσο επηρεάζει η τηλεόραση, αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον περισσότερα παιδιά ακολουθούν το δρόμο της επαγγελματικής κουζίνας, κάτι που θεωρώ πολύ καλό, αντί να γίνονται όλοι οικονομολόγοι και δικηγόροι.
-Ο Έλληνας πώς έχει μάθει να τρώει γενικότερα;
Ο Έλληνας παλιά ήξερε να τρώει. Δυστυχώς, με τα χρήματα και το life style αφήσαμε πίσω τη σοφή κουζίνα της γιαγιάς, η οποία, εκτός από νοστιμιά, σημαίνει υγεία, γερό μυαλό, οικονομία, αλλά και πολιτισμό.
-Οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν εγκαταλείψει την κουζίνα;
Με το πρόσχημα ότι δεν προλαβαίνουν επειδή εργάζονται σκληρά, πολλές δεν πολυμπαίνουν στην κουζίνα. Ωστόσο, το σπιτικό μαγείρεμα δε θέλει χρόνο. Μόνο οργάνωση και έξυπνες λύσεις. Η κρίση πλέον επιστρέφει πολύ κόσμο στην κουζίνα. Άντρες, γυναίκες, αλλά και εφήβους.
-Η περίφημη γκουρμέ κουζίνα είναι ανάγκη ή μόδα;
Η γκουρμέ κουζίνα είναι πειραματισμός. Εγώ μπορεί να μην την πολυσυμπαθώ, όμως, για να εξελιχθεί μια εθνική κουζίνα και να επιβιώσει στο χρόνο, έχει απόλυτη ανάγκη από τη δημιουργικότητα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-Ποια η γνώμη σας για το ελαιόλαδο; Μπορεί να είναι η βάση για όλα;
Το ελαιόλαδο είναι υγεία, νοστιμιά και η βάση της διατροφής μας. Οφείλουμε να επιστρέψουμε σ’ αυτό, να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το ποιοτικό-ναι, δυστυχώς, ο νεοέλληνας δεν ξέρει από καλό λάδι. Και μπαίνει παντού: στα αλμυρά αλλά και στα γλυκά.
-Γιατί η Ιταλία και η Ισπανία έχουν καταφέρει να κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι;
Η Ιταλία και η Ισπανία είχαν κρατική πολιτική και σωστό μάρκετινγκ. Εμείς τώρα μπαίνουμε σε αυτό. Και πάλι μόνος του ο ιδιωτικός τομέας. Το κράτος δε βοηθά.
-Πώς σας φαίνεται να είναι είδος πολυτελείας σε ελληνικά σπίτια το ελαιόλαδο;
Το θεωρώ γελοίο. Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι το αυτονόητο της καθημερινότητάς μας. Αν, τελικά, μας απασχολεί η υγεία μας.
-Τι πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει μεγάλος μάγειρας;
Αγάπη και μόνον αγάπη. Να έχει αντοχές στη σκληρή δουλειά, να μη φοβάται τους πειραματισμούς, να δουλεύει τη φαντασία του.
-Μιλήστε μας για την αποψινή εκδήλωση.
Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί μαζί με τον κολλητό μου φίλο, Βασίλη Καλλίδη, θα παρουσιάσουμε τα βιβλία μας, αφού έχουμε την τύχη να είμαστε στον ίδιο εκδοτικό οίκο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
*tharrosnews.gr
Απόψε θα βρεθεί στο «Βιβλιόπολις», παρέα με το φίλο της Βασίλη Καλλίδη, η «γνωστή της κουζίνας», δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για τη μαγειρική, το ελαιόλαδο, αλλά και την αποψινή εκδήλωση.
-Πότε και πώς μπήκατε στο χώρο της κουζίνας επαγγελματικά;
Δεν έχω μπει ποτέ επαγγελματικά στο χώρο της κουζίνας. Εξακολουθώ να είμαι μια δημοσιογράφος και μαμά που μπαίνει στην κουζίνα μόνο από χόμπυ, για να μαγειρέψει για τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Γιατί κυριάρχησε αυτό το είδος εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση;
Η εικόνα του φαγητού είναι ηδονή. Πρωτογενής χαρά. Και στους δύσκολους καιρούς ο κόσμος χαλαρώνει βλέποντας μια κουζίνα που μαγειρεύει νοστιμιές.
Επιπλέον, πολλές εκπομπές, όπως η δική μου, δίνουν λύσεις και ιδέες για το καθημερινό τραπέζι και την οικονομία του.
-Πόση σημασία έπαιξε η τηλεόραση στη στροφή πολλών προς τη μαγειρική;
Δεν ξέρω πόσο επηρεάζει η τηλεόραση, αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον περισσότερα παιδιά ακολουθούν το δρόμο της επαγγελματικής κουζίνας, κάτι που θεωρώ πολύ καλό, αντί να γίνονται όλοι οικονομολόγοι και δικηγόροι.
-Ο Έλληνας πώς έχει μάθει να τρώει γενικότερα;
Ο Έλληνας παλιά ήξερε να τρώει. Δυστυχώς, με τα χρήματα και το life style αφήσαμε πίσω τη σοφή κουζίνα της γιαγιάς, η οποία, εκτός από νοστιμιά, σημαίνει υγεία, γερό μυαλό, οικονομία, αλλά και πολιτισμό.
-Οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν εγκαταλείψει την κουζίνα;
Με το πρόσχημα ότι δεν προλαβαίνουν επειδή εργάζονται σκληρά, πολλές δεν πολυμπαίνουν στην κουζίνα. Ωστόσο, το σπιτικό μαγείρεμα δε θέλει χρόνο. Μόνο οργάνωση και έξυπνες λύσεις. Η κρίση πλέον επιστρέφει πολύ κόσμο στην κουζίνα. Άντρες, γυναίκες, αλλά και εφήβους.
-Η περίφημη γκουρμέ κουζίνα είναι ανάγκη ή μόδα;
Η γκουρμέ κουζίνα είναι πειραματισμός. Εγώ μπορεί να μην την πολυσυμπαθώ, όμως, για να εξελιχθεί μια εθνική κουζίνα και να επιβιώσει στο χρόνο, έχει απόλυτη ανάγκη από τη δημιουργικότητα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-Ποια η γνώμη σας για το ελαιόλαδο; Μπορεί να είναι η βάση για όλα;
Το ελαιόλαδο είναι υγεία, νοστιμιά και η βάση της διατροφής μας. Οφείλουμε να επιστρέψουμε σ’ αυτό, να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το ποιοτικό-ναι, δυστυχώς, ο νεοέλληνας δεν ξέρει από καλό λάδι. Και μπαίνει παντού: στα αλμυρά αλλά και στα γλυκά.
-Γιατί η Ιταλία και η Ισπανία έχουν καταφέρει να κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι;
Η Ιταλία και η Ισπανία είχαν κρατική πολιτική και σωστό μάρκετινγκ. Εμείς τώρα μπαίνουμε σε αυτό. Και πάλι μόνος του ο ιδιωτικός τομέας. Το κράτος δε βοηθά.
-Πώς σας φαίνεται να είναι είδος πολυτελείας σε ελληνικά σπίτια το ελαιόλαδο;
Το θεωρώ γελοίο. Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι το αυτονόητο της καθημερινότητάς μας. Αν, τελικά, μας απασχολεί η υγεία μας.
-Τι πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει μεγάλος μάγειρας;
Αγάπη και μόνον αγάπη. Να έχει αντοχές στη σκληρή δουλειά, να μη φοβάται τους πειραματισμούς, να δουλεύει τη φαντασία του.
-Μιλήστε μας για την αποψινή εκδήλωση.
Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί μαζί με τον κολλητό μου φίλο, Βασίλη Καλλίδη, θα παρουσιάσουμε τα βιβλία μας, αφού έχουμε την τύχη να είμαστε στον ίδιο εκδοτικό οίκο.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
*tharrosnews.gr
Παρόμοια θέματα
» Υγεία: Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το ελαιόλαδο στο φαγητό, και να αποφεύγουμε τα "Εξευγενισμένα"! .
» Το ελαιόλαδο είναι φάρμακο !
» Αυτό είναι το ελαιόλαδο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
» ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ξεφτίλισαν τις τιμές στο ελαιόλαδο και η ευθύνη είναι δική μας.
» Το παιδί είναι υπερευαίσθητο. Τι πρέπει να κάνω;
» Το ελαιόλαδο είναι φάρμακο !
» Αυτό είναι το ελαιόλαδο που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ
» ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ξεφτίλισαν τις τιμές στο ελαιόλαδο και η ευθύνη είναι δική μας.
» Το παιδί είναι υπερευαίσθητο. Τι πρέπει να κάνω;
TrelosTwnFm-News :: ΕΙΔΗΣΕΙΣ :: ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp