ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
Είναι ένα πολύ γευστικό και σχετικά εύκολο γλυκό... Το έκανα σήμερα το απόγευμα και έγινε πραγματικά πολύ ωραίο.... Οπότε δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΑ
650 γρ αμύγδαλα άσπρα και τριμμένα στο μούλτι
300 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ ζάχαρη κοινή
5 ασπράδια
5 κρόκους
30 γρ κονιάκ
60 γρ φρυγανιά τριμμένη
180 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σοκολάτα σταγόνες)
Εγώ έβαλα επίσης ξύσμα από ένα πορτοκάλι και δυο βανίλιες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 - 30 εκ.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα σκεύος το αμύγδαλο με τη φρυγανιά, τη κουβερτούρα, το ποτό και το ξίσμα. Σε δεύτερο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια να γίνει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Καθαρίζουμε καλά το σύρμα και σε ένα τρίτο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με τη κοινή ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν, ανασηκώνοντας το σύρμα, σχηματιστούν "κορυφές".
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα (ή μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα). Προσθέτουμε μετά σε δυο δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε με τη σπάτουλα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.
ΥΛΙΚΑ
650 γρ αμύγδαλα άσπρα και τριμμένα στο μούλτι
300 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ ζάχαρη κοινή
5 ασπράδια
5 κρόκους
30 γρ κονιάκ
60 γρ φρυγανιά τριμμένη
180 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σοκολάτα σταγόνες)
Εγώ έβαλα επίσης ξύσμα από ένα πορτοκάλι και δυο βανίλιες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28 - 30 εκ.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα σκεύος το αμύγδαλο με τη φρυγανιά, τη κουβερτούρα, το ποτό και το ξίσμα. Σε δεύτερο σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια να γίνει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Καθαρίζουμε καλά το σύρμα και σε ένα τρίτο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια με τη κοινή ζάχαρη να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν, ανασηκώνοντας το σύρμα, σχηματιστούν "κορυφές".
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα (ή μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα). Προσθέτουμε μετά σε δυο δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε με τη σπάτουλα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ
» Στην προκυμαία της Σμύρνης, Έρνεστ Χέμινγουει
» Εθελοντική Αιμοδοσία - ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 5-11-2013
» Στην προκυμαία της Σμύρνης, Έρνεστ Χέμινγουει
» Εθελοντική Αιμοδοσία - ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 5-11-2013
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp