Εκλεράκια
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Εκλεράκια
Εκλεράκια
Υλικά
για τη σοκολάτα:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 βανίλια σκόνη
30 γραμμάρια βούτυρο
4 κρόκοι αυγών
για το γλάσο σοκολάτας:
120 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
1 κουταλίά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια βούτυρο
για τη ζύμη των εκλέρ:
200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
125 ml γάλα
125 ml νερό
6 μέτρια αυγά
125 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
Εκτέλεση
Ένα αγάπημενο γλυκό για μικρούς και μεγάλους...
Θα ξεκινήσουμε με τη ζύμη.Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια αλέυρι σκληρό και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
Σε ένα μπολ βάζουμε 125 μλ γάλα ,125 ml νερό, 125 γραμμάρια βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και αυτά τα υλικά.
Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε το μείγμα αυτό με το γάλα,το βούτυρο,το νερό,τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα,ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν βράσουν,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι και το κακάο.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ώστε να γίνουν ένα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μόλις γίνει αρκετά σφιχτή,τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.
Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σταδιακά,δηλαδή ένα-ένα τα 6 αυγά.
Προσέχουμε πρώτα να απορροφάται κάθε αυγό και να ενσωματώνεται στη ζύμη και μετά να ρίχνουμε το επόμενο.
Όταν πλέον η ζύμη είναι έτοιμη για να διευκολυνθούμε την τοποθετούμε σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρά εκλέρ.
Με αυτά τα υλικά θα φτιάξουμε 24 εκλεράκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τα εκλεράκια να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος και τα βγάλουμε από το φούρνο, πρώτα θα τα αφήσουμε να τα κρυώσουν και μετά θα τα γεμίσουμε με τη σοκολάτα.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 500 ml γάλα και τη μισή ζάχαρη(συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 125 γραμμάρια ζάχαρη άρα περίπου 62 γραμμάρια) και περιμένουμε να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ή σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 4 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε σταδιακά και λίγο-λίγο το γάλα με τη ζάχαρη που εντωμεταξύ έχουν ζεσταθεί.
Ενώ ρίχνουμε το γάλα παράλληλα ανακατεύουμε.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
Περιμένουμε να πήξει και μόλις πήξει,αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα(100 γραμμάρια), 1 βανίλα σκόνη, 30 γραμμάρια βούτυρο,τα ανακατέυουμε για να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και την κρέμα σοκολάτας που έχει σχηματιστεί την βάζουμε σε ένα κορνέ.
Τώρα μπορούμε να γεμίσουμε τα εκλεράκια.
Για το γλάσο που έχουν από πάνω τα εκλέρ η προετοιμασία είναι πολύ απλή.
Βάζουμε 120 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα, 60 γραμμάρια βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή σε μπεν μαρί και περιμένουμε να λιώσουν.
Όταν λιώσουν, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα εκλεράκια με το γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
για τη σοκολάτα:
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια ζάχαρη
500 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
100 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 βανίλια σκόνη
30 γραμμάρια βούτυρο
4 κρόκοι αυγών
για το γλάσο σοκολάτας:
120 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
1 κουταλίά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή
60 γραμμάρια βούτυρο
για τη ζύμη των εκλέρ:
200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
125 ml γάλα
125 ml νερό
6 μέτρια αυγά
125 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι
Εκτέλεση
Ένα αγάπημενο γλυκό για μικρούς και μεγάλους...
Θα ξεκινήσουμε με τη ζύμη.Βάζουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια αλέυρι σκληρό και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.
Σε ένα μπολ βάζουμε 125 μλ γάλα ,125 ml νερό, 125 γραμμάρια βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και αυτά τα υλικά.
Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε το μείγμα αυτό με το γάλα,το βούτυρο,το νερό,τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα,ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν βράσουν,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι και το κακάο.
Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ώστε να γίνουν ένα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μόλις γίνει αρκετά σφιχτή,τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει λίγο.
Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σταδιακά,δηλαδή ένα-ένα τα 6 αυγά.
Προσέχουμε πρώτα να απορροφάται κάθε αυγό και να ενσωματώνεται στη ζύμη και μετά να ρίχνουμε το επόμενο.
Όταν πλέον η ζύμη είναι έτοιμη για να διευκολυνθούμε την τοποθετούμε σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρά εκλέρ.
Με αυτά τα υλικά θα φτιάξουμε 24 εκλεράκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τα εκλεράκια να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος και τα βγάλουμε από το φούρνο, πρώτα θα τα αφήσουμε να τα κρυώσουν και μετά θα τα γεμίσουμε με τη σοκολάτα.
Για να φτιάξουμε τη σοκολάτα, βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 500 ml γάλα και τη μισή ζάχαρη(συνολικά θα χρησιμοποιήσουμε 125 γραμμάρια ζάχαρη άρα περίπου 62 γραμμάρια) και περιμένουμε να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ή σε άλλο σκεύος ρίχνουμε 4 κρόκους αυγών,2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε σταδιακά και λίγο-λίγο το γάλα με τη ζάχαρη που εντωμεταξύ έχουν ζεσταθεί.
Ενώ ρίχνουμε το γάλα παράλληλα ανακατεύουμε.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
Περιμένουμε να πήξει και μόλις πήξει,αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα(100 γραμμάρια), 1 βανίλα σκόνη, 30 γραμμάρια βούτυρο,τα ανακατέυουμε για να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και την κρέμα σοκολάτας που έχει σχηματιστεί την βάζουμε σε ένα κορνέ.
Τώρα μπορούμε να γεμίσουμε τα εκλεράκια.
Για το γλάσο που έχουν από πάνω τα εκλέρ η προετοιμασία είναι πολύ απλή.
Βάζουμε 120 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα, 60 γραμμάρια βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη καστανή σε μπεν μαρί και περιμένουμε να λιώσουν.
Όταν λιώσουν, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τα εκλεράκια με το γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp