TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας από το πολύ μπέικον

Πήγαινε κάτω

Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας από το πολύ μπέικον Empty Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας από το πολύ μπέικον

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 14 Ιαν - 15:48

Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας από το πολύ μπέικον

Μην το παρακάνετε... λένε οι επιστήμονες
Την προσοχή όσων τρώνε καθημερινά επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, εφιστούν σουηδοί επιστήμονες.

Σε ανάλυση στοιχείων από περισσότερους από 6.500 εθελοντές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τακτική αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου» όταν υπερβαίνει κανείς την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα για κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας κατά 50 γραμμάρια (αντιστοιχούν σε 1 λουκάνικο), αυξάνεται ο κίνδυνος παγκρεατικού καρκίνου κατά 19%.

Όταν η υπέρβαση της ημερήσιας ποσότητας φτάνει τα 100 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 38%.

Ακόμα και μ’ αυτή την αύξηση, πάντως, οι πιθανότητες εκδήλωσης του συγκεκριμένου καρκίνου παραμένουν λιγοστές.

Η κατανάλωση πολύ κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος έχει ήδη σχετισθεί με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να συνιστούν πλέον να μην τρώμε περισσότερα από 70 γραμμάρια κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα.

Η αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης παγκρεατικού καρκίνου, αφορά τις καταναλώσεις που υπερβαίνουν αυτά τα 70 γραμμάρια.

Η μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση στοιχείων από 11 προγενέστερες μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 6.643 πάσχοντες από καρκίνο του παγκρέατος.

Όπως γράφουν η δρ Σουζάνα Λάρσον, καθηγήτρια στο Ίδρυμα Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, και οι συνεργάτες της, ο αυξημένος κίνδυνος φάνηκε να αφορά μόνο την αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων.

«Ο παγκρεατικός καρκίνος έχει φτωχά ποσοστά επιβίωσης. Συνεπώς, εκτός από τις προσπάθειές μας για να βρούμε τρόπους έγκαιρης διάγνωσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε και τι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισής του», δήλωσε η δρ Λάρσον.

«Με βάση αυτά τα ευρήματα, καλό είναι να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση κρέατος και επεξεργασμένων κρεάτων».

Ο οργανισμός Cancer Research UK αναφέρει ότι ο μέσος άντρας στη Δύση έχει 1 στις 77 πιθανότητες να παρουσιάσει παγκρεατικό καρκίνο και η μέση γυναίκα 1 στις 79.

Η αύξηση του κινδύνου κατά 19% ή 38% με τα πολλά επεξεργασμένα κρέατα σημαίνει πως οι πιθανότητες νοσήσεως εξακολουθούν να είναι χαμηλές (για λόγους σύγκρισης αναφέρεται πως κάθε γυναίκα έχει 1 στις 11 πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού).

«Το κάπνισμα είναι πολύ πιο ισχυρός παράγοντας κινδύνου για παγκρεατικό καρκίνο», τόνισε η κ. Σάρα Χίομ, διευθύντρια ενημέρωσης του οργανισμού.

Πηγή: ygeia.tanea
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κίνδυνος καρκίνου στο πάγκρεας από το πολύ μπέικον 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης