Μούς σοκολάτας με καφέ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Μούς σοκολάτας με καφέ
Μούς σοκολάτας με καφέ
![Μούς σοκολάτας με καφέ Moysssss](https://2img.net/h/www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/moysssss.jpg)
Υλικά
Για 4-6 άτομα
130 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό)
240 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μπέν μαρι με μεταλλικό μπολ (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) ανακατεύετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ εσπρέσο μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Θα πρέπει, όμως, να το δοκιμάσετε και να είναι ακόμη ζεστό τη στιγμή που θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά, γιατί αλλιώς θα σφίξει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ ή το σύρμα των αβγών μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί και να σχηματιστούν «κορφούλες» στην επιφάνειά της.
Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια σφιχτή μαρέγκα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Μόλις η σοκολάτα φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (37 βαθμούς), προσθέτετε τους κρόκους και το ⅓ της σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.
Προσθέτετε τα ασπράδια, σε δύο δόσεις, ανασηκώνοντας τις άκρες του μείγματος για να μην πέσουν κατευθείαν επάνω του και κόψει η μαρέγκα.
Ολοκληρώνετε την ανάμειξη προσθέτοντας την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζετε τη μους σε μπολάκια χρησιμοποιώντας αν διαθέτετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι σερβιρίσματος.
Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
sidagi.gr
![Μούς σοκολάτας με καφέ Moysssss](https://2img.net/h/www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/moysssss.jpg)
Υλικά
Για 4-6 άτομα
130 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο (διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό)
240 ml πλήρη κρέμα γάλακτος
3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μπέν μαρι με μεταλλικό μπολ (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) ανακατεύετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ εσπρέσο μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Θα πρέπει, όμως, να το δοκιμάσετε και να είναι ακόμη ζεστό τη στιγμή που θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά, γιατί αλλιώς θα σφίξει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ ή το σύρμα των αβγών μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί και να σχηματιστούν «κορφούλες» στην επιφάνειά της.
Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια σφιχτή μαρέγκα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
Μόλις η σοκολάτα φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (37 βαθμούς), προσθέτετε τους κρόκους και το ⅓ της σαντιγί, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.
Προσθέτετε τα ασπράδια, σε δύο δόσεις, ανασηκώνοντας τις άκρες του μείγματος για να μην πέσουν κατευθείαν επάνω του και κόψει η μαρέγκα.
Ολοκληρώνετε την ανάμειξη προσθέτοντας την υπόλοιπη σαντιγί.
Βάζετε τη μους σε μπολάκια χρησιμοποιώντας αν διαθέτετε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι σερβιρίσματος.
Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
» Το FIFA World έρχεται στο PC
» Τα UK charts της εβδομάδας
» Trailer για το νέο Need for Speed
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
» ooVoo - chat and voip
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
» Grrek Filiko Forum
» Moby - Porcelain (Official Video)
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
» olympians --o tropos
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)