Τάρτα βατόμουρου
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Τάρτα βατόμουρου
Τάρτα βατόμουρου
![Τάρτα βατόμουρου Chocolate-raspberry-tart-recipe](https://2img.net/h/www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/chocolate-raspberry-tart-recipe.jpg)
Υλικά
Για 6-8 άτομα
285 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1 / 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 / 4 φλιτζανιού μαρμελάδα βατόμουρο
145 γραμμάρια άγλυκη κουβερτούρα ψιλοκομμένη
55 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού νερού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, χτυπάτε βούτυρο μόνο του, μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Σε ένα μπολάκι ή κούπα χτυπάτε πρόχειρα τα 2 αβγά μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτετε στο βούτυρο τη ζάχαρη, τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα που έχετε αλέσει σε σκόνη στο μπλέντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τα αβγά. Χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Προσθέτετε σταδιακά και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάτε, με την ταχύτητα στη χαμηλή σκάλα. Μόλις δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, σταματάτε το χτύπημα.
Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και την τυλίγετε πολύ καλά με μια μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 1 βράδυ.
Αφού σταθεί η ζύμη, τη δουλεύετε με τα χέρια σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε μέτριου πάχους προς λεπτό φύλλο. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μεγάλη φόρμα για τάρτες. Μοιράζω το ζυμάρι στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και δουλεύοντας με τα χέρια.
Προσέχετε να μην είναι πολύ λεπτή η στρώση που φτιάχνω.
Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο από τη φόρμα, ώστε να ψηθεί καλύτερα. Την αφήνετε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στρώνετε πάνω στην τάρτα μια μεμβράνη και τη γεμίζω με ρύζι ή φασόλια, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Αν δείτε ότι η βάση είναι ακόμη άψητη, αφαιρείτε με προσοχή τη μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνω ακόμη 5 λεπτά στον αέρα.
Κόβετε το βούτυρο σε φέτες. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με ένα πιρούνι πρόχειρα το αβγό να αφρίσει. Σε άλλο μπολάκι χτυπάτε μόνα τους τα κροκάδια με ένα πιρούνι.
Χρησιμοποιείτε ολόκληρα τα βατόμουρα ή τα κόβετε στη μέση και γεμίζετε με αυτά τις τάρτες που έχουν ψηθεί και κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε με προσοχή το βούτυρο, να μην καεί. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία στους 60 βαθμούς, μέχρι να είναι ζεστά αλλά όχι καυτά.
Ρίχνετε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα το ολόκληρο αβγό και με το φτερό ή μια σπάτουλα ανακατεύετε ζωηρά, με κυκλικές κινήσεις, να μην πάρει αέρα η γκανάζ.
Προσθέτετε σταδιακά και τα κροκάδια και τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος, χύνετε στη σως μου το βούτυρο κι ανακατεύετε άλλη μια γύρα.
Περιχύνετε τα βατόμουρα στο εσωτερικό της τάρτας με τη σως.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 11 λεπτά αν φτιάχνω μεγάλη τάρτα και λιγότερο αν χρησιμοποιώ μικρά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, θα πρέπει η επιφάνεια της τάρτας να έχει θαμπώσει, το εσωτερικό της όμως να μην έχει πήξει τελείως.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει καλά και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi.gr
![Τάρτα βατόμουρου Chocolate-raspberry-tart-recipe](https://2img.net/h/www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/chocolate-raspberry-tart-recipe.jpg)
Υλικά
Για 6-8 άτομα
285 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
1 / 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1 / 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 / 4 φλιτζανιού μαρμελάδα βατόμουρο
145 γραμμάρια άγλυκη κουβερτούρα ψιλοκομμένη
55 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού νερού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, χτυπάτε βούτυρο μόνο του, μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Σε ένα μπολάκι ή κούπα χτυπάτε πρόχειρα τα 2 αβγά μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτετε στο βούτυρο τη ζάχαρη, τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα που έχετε αλέσει σε σκόνη στο μπλέντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τα αβγά. Χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Προσθέτετε σταδιακά και το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάτε, με την ταχύτητα στη χαμηλή σκάλα. Μόλις δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, σταματάτε το χτύπημα.
Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και την τυλίγετε πολύ καλά με μια μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 1 βράδυ.
Αφού σταθεί η ζύμη, τη δουλεύετε με τα χέρια σε καλά αλευρωμένο πάγκο. Με έναν πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε μέτριου πάχους προς λεπτό φύλλο. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μεγάλη φόρμα για τάρτες. Μοιράζω το ζυμάρι στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και δουλεύοντας με τα χέρια.
Προσέχετε να μην είναι πολύ λεπτή η στρώση που φτιάχνω.
Με ένα πιρούνι τρυπάτε τον πάτο από τη φόρμα, ώστε να ψηθεί καλύτερα. Την αφήνετε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στρώνετε πάνω στην τάρτα μια μεμβράνη και τη γεμίζω με ρύζι ή φασόλια, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
Αν δείτε ότι η βάση είναι ακόμη άψητη, αφαιρείτε με προσοχή τη μεμβράνη με τα όσπρια και ψήνω ακόμη 5 λεπτά στον αέρα.
Κόβετε το βούτυρο σε φέτες. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με ένα πιρούνι πρόχειρα το αβγό να αφρίσει. Σε άλλο μπολάκι χτυπάτε μόνα τους τα κροκάδια με ένα πιρούνι.
Χρησιμοποιείτε ολόκληρα τα βατόμουρα ή τα κόβετε στη μέση και γεμίζετε με αυτά τις τάρτες που έχουν ψηθεί και κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε με προσοχή το βούτυρο, να μην καεί. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία στους 60 βαθμούς, μέχρι να είναι ζεστά αλλά όχι καυτά.
Ρίχνετε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα το ολόκληρο αβγό και με το φτερό ή μια σπάτουλα ανακατεύετε ζωηρά, με κυκλικές κινήσεις, να μην πάρει αέρα η γκανάζ.
Προσθέτετε σταδιακά και τα κροκάδια και τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος, χύνετε στη σως μου το βούτυρο κι ανακατεύετε άλλη μια γύρα.
Περιχύνετε τα βατόμουρα στο εσωτερικό της τάρτας με τη σως.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 11 λεπτά αν φτιάχνω μεγάλη τάρτα και λιγότερο αν χρησιμοποιώ μικρά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, θα πρέπει η επιφάνεια της τάρτας να έχει θαμπώσει, το εσωτερικό της όμως να μην έχει πήξει τελείως.
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει καλά και σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
» Το FIFA World έρχεται στο PC
» Τα UK charts της εβδομάδας
» Trailer για το νέο Need for Speed
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
» ooVoo - chat and voip
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
» Grrek Filiko Forum
» Moby - Porcelain (Official Video)
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
» olympians --o tropos
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)