TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνονται τα επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη )

Πήγαινε κάτω

Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνονται τα επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη ) Empty Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνονται τα επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη )

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Πεμ 23 Φεβ - 12:47

Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνονται τα επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη )

ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Τα αμύγδαλα είναι τροφή υψηλής ενεργειακής αξίας και κορυφαίας πηγής της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε. Καταναλώνοντας 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα, παρέχουμε στον οργανισμό μας αξιόλογα ποσά μαγνησίου(99 mg )και καλίου(257 mg). Περιέχουν επίσης ασβέστιο και ψευδάργυρο και αποτελούν πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Μπορούν να θεωρηθούν «λειτουργικά» τρόφιμα διότι όπως και το ελαιόλαδο, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (34.4 γρ/100 γρ) τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αν τα μονοακόρεστα λιπαρά αντικαταστήσουν τα κορεσμένα λίπη στην διατροφή , τότε παρατηρείται μείωση της LDL χοληστερόλης χωρίς να επηρεαστεί η ΗDL –χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος δεν συσχετίζεται μόνο με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αλλά και με την παρουσία φλεγμονής στο ενδοθήλιο των αγγείων. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, αναφέρει μείωση των επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη ), όταν η δίαιτα περιελάμβανε αμύγδαλα.
Το Αμερικάνικο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τη Χοληστερόλη της Αμερικής (National Cholesterol Educational Program) μεταξύ άλλων, συστήνει το 20% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης να προέρχεται από τα μονοακόρεστα λιπαρά για την μείωση της χοληστερόλης αίματος.
Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί όταν καταναλωθούν ως μέρος του γεύματος βοηθάνε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σ. Διαβήτη, μειώνοντας τον γλυκαιμικό δείκτη του γεύματος.
Τα αμύγδαλα θα ΄ταν ωφέλιμο να ενσωματωθούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής για έναν επιπλέον λόγο. Σε κλινική έρευνα παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε το 2003, φάνηκε ότι η δίαιτα με τα αμύγδαλα οδήγησε σε 62% μεγαλύτερη απώλεια βάρους, 50% μεγαλύτερη μείωση στην περίμετρο μέσης και 56% μεγαλύτερη μείωση του σωματικού λίπους ,συγκριτικά με την δίαιτα υψηλής σε σύνθετους υδατάνθρακες.
Η μέτρια κατανάλωση ξηρών καρπών έχει προστατευτική δράση στην εμφάνιση στεφανιαίας νόσου και μεταβολικού συνδρόμου . Αν και περαιτέρω έρευνες πρέπει να διεξαχθούν, η προσθήκη των ξηρών καρπών σ΄ ένα υγιεινό διαιτολόγιο μπορεί να προσφέρει επιπλέον όφελος στη διαχείριση του βάρους .

iator.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Καταναλώνοντας αμύγδαλα μειώνονται τα επίπεδα της CRP (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη ) 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης