TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Μπακαλιάρος σκορδαλιά  Empty Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Σαβ 17 Δεκ - 23:26

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό

3 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι αλεύρι



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:

6 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες βρασμένες

3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι δυνατό

Ετοιμασια:
Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζετε για 10 - 12 ώρες στο νερό, να ξαλμυρίσει. Στο διάστημα αυτό αλλάζετε το νερό τουλάχιστον 5-6 φορές.

Τον ξεπλένετε κι αφού τον καθαρίσετε από τα «χοντρά» κόκαλα τον τηγανίζετε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προηγουμένως τον βουτάτε σε κουρκούτι, το οποίο φτιάχνετε ως εξής: ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το μπέικι, μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.

Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά, την οποία φτιάχνετε ως εξής: Καθαρίζετε και κοπανίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ το σκόρδο. Βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες καις λιώνετε. Προσθέτετε διαδοχικά και εναλλάξ τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Δουλεύετε μέχρι να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή.
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Μπακαλιάρος σκορδαλιά  41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μπακαλιάρος σκορδαλιά  Empty Απ: Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Δημοσίευση από loukia Τρι 12 Νοε - 21:51

Μπακαλιάρο πλακί

2 με 3 μέρες πριν ψήσουμε το μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον  βάζουμε τον σε άφθονο νερό να μουλιάσει. Αλλάζουμε το νερό αρκετές φορές σε 2 με 3 μέρες. Την μέρα του ψησίματος απομακρύνουμε το γάδο και αφαιρούμε το δέρμα του. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τις βάζουμε μέσα σε ένα "μύλο" τροφίμων μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τακτοποιούμε τις φέτες πατάτας στο κάτω μέρος του ταψιού. Ρίχνουμε στο ήμισυ την σάλτσα στο κάτω μέρος, προσθέτουμε το μπακαλιάρο, και επάνω του την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά.

loukia
Δωρεές

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 73
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 29

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης