TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΛΑΛΑΓΓΙΑ 'Η ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Πήγαινε κάτω

ΛΑΛΑΓΓΙΑ 'Η ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ Empty ΛΑΛΑΓΓΙΑ 'Η ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Δημοσίευση από rozpanthiras Παρ 25 Μάης - 17:56

Τα λαλάγγια ή τηγανίτες όπως τα λέμε στο τόπο καταγωγής μου τη Μάνη, αποτελούν εθνική παράδοση για την περιοχή μας και δεν λείπουν από κανένα σπίτι κατά την διάρκεια των μεγάλων θρησκευτικών εορτών.
Την παραμονή αφήνουμε όλες τις ασχολίες και δίνουμε προτεραιότητα στην παρασκευή των τηγανίδων. Οι ποσότητες είναι μεγάλες, διότι οι οικογένειες εχουν πολλά μέλη,αλλά και πρέπει να φιλέψουμε όσους είναι ανήμποροι να τις παρασκευάσουν καθώς και αυτούς που πενθούν. Ειδικότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων,δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην ετοιμασία τους. Γεμίζουμε ολόκληρα καλάθια με αυτές πλασμένες όχι μόνο με το κλασσικό σχήμα, αλλά και με Χριστουγεννιάτικα θέματα, όπως αστεράκια, σταυρούς κ.λ.π. Η πρώτη και μεγαλύτερη τηγανίδα είναι του Χριστού.Σε αρκετά σπίτια διατηρείται η παράδοση των λαλαγγιών, αλλά και οι κατά τόπους Σύλλογοι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεών τους ξαφνιάζουν ευχάριστα τους επισκέπτες τους προσφέροντας τηγανίδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ::

1 κιλό αλεύρι,
3/4 της κούπας λάδι,
1 κουταλάκι αλάτι,
1 κουταλάκι κανέλα,
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο,
4 κουταλιές σουσάμι,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 100 γρ. προζύμι από τον φούρνο,
2-3 κούπες χλιαρό νερό,
λάδι για το τηγάνισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το λάδι και το τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγρανθεί ομοιόμορφα. (Για μεγαλύτερη επιτυχία αυτή την διαδικασία την κάνουμε αρκετές ώρες πριν το ζύμωμα, κοσκινίζοντας μάλιστα το λαδωμένο με ζεστό λάδι αλεύρι).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά - σιγά το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μια ζύμη μέτρια, λαδώνοντας συχνά τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μέχρι να φουσκώσει. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει προζύμι θα αργήσει περισσότερο να φουσκώσει.
Τέλος πλάθουμε το ζυμάρι λεπτά και μακριά κορδόνια και αρχίζουμε να τα ψήνουμε ρίχνοντας τα διπλωμένα στα τέσσερα σε βαθύ σκεύος με καυτό λαδί, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και τα φυλάμε για αρκετές μέρες. Συνοδεύονται θαυμάσια με τυρί φέτα αλλά και το δικό μας τη σφέλα….


ΛΑΛΑΓΓΙΑ 'Η ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ Images?q=tbn:ANd9GcR2t9LOo5ICdWaInAXkhoXoQbGZaNq3XdZRTQwf5Gli1WrCT2Ospg

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
rozpanthiras
rozpanthiras
Μέλος

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ηλικία Ηλικία : 48
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 32
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 11
Browser Browser : ΛΑΛΑΓΓΙΑ 'Η ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης