TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Πολίτικο γλυκό

Πήγαινε κάτω

Πολίτικο γλυκό Empty Πολίτικο γλυκό

Δημοσίευση από giorgostriant Τρι 6 Νοε - 22:25

Πολίτικο γλυκό Politiko-gliko

Υλικά συνταγής για τη ζύμη:
Ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο: 160 ml
Στραγγιστό γιαούρτι: 200 γρ.
Χυμό πορτοκαλιού: από μισό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι
Ελαφρά χτυπημένα αυγά: 3 μεγάλα
Για όλες τις χρήσεις αλεύρι: 80 γρ.
Ψιλό σιμιγδάλι: 240 γρ.
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 150 γρ.
Υλικά συνταγής για το σιρόπι:
Ζάχαρη: 200 γρ.
Νερό: 300 ml
Υλικά συνταγής για την κρέμα:
Γάλα: 1 λίτρο
Ζάχαρη: 75 γρ.
Νισεστέ: 90 γρ.
Τριμμένη κανέλα: λίγη για πασπάλισμα (προαιρετική)

Οδηγίες:
1. Βγάζετε αρκετή ώρα πριν τα υλικά που χρειάζονται, από το ψυγείο, να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την μπέικιν και την ζάχαρη. Τα κρατάτε κατά μέρος, μέχρι να χρειαστούν. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου.
2. Χτυπάτε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Ανακατεύοντας ή στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του σιμιγδαλιού.
3. Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 22 - 24 λεπτά περίπου. Το βγάζετε και το βάζετε όπως είναι με το ταψί, πάνω σε σχάρα για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
4. Ενώ το γλυκό είναι ακόμη στο φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι: βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζετε το σιρόπι για 4 - 5 λεπτά.
5. Όταν πέσει κάπως η θερμοκρασία του γλυκού, κάνετε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνετε με το σιρόπι. Αφήνετε το ταψί όπως είναι πάνω στη σχάρα να κρυώσει και ετοιμάζετε την κρέμα.
6. Από το γάλα κρατάτε περίπου 3/4 κούπας και διαλύετε μέσα το νισεστέ. Το υπόλοιπο το βάζετε με την ζάχαρη στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνετε να κάψει. Στο καυτό γάλα, προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο νισεστέ. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα.
7. Απλώνετε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα. Πριν το σερβίρισμα το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια.


radicio.com
giorgostriant
giorgostriant
Μέλος

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Γιωργος
Τόπος Τόπος : Eλλαδα
Ηλικία Ηλικία : 73
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 42
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 20

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης