TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

4 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΩΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πήγαινε κάτω

4 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΩΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Empty 4 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΩΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Παρ 13 Δεκ - 17:13

Τα Χριστούγεννα αλλά και γενικά ο χειμώνας θέλει το ρόφημά του… Υπάρχουν κάποια πάρα πολύ ωραία και παραδοσιακά ροφήματα που εδώ στην Ελλάδα ίσως να μη τα έχουμε συνηθίσει αλλά αξίζει να τα γνωρίσουμε και να τα δοκιμάσουμε.

Και ποιος ξέρει, κάποια στιγμή να εμπνευστούμε από αυτές τις γεύσεις και να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με δικά μας χειμωνιάτικα ροφήματα… κακά τα ψέματα η Ελλάδα έχει μια μεγάλη γκάμα από ντόπια γευστικότατα κρασιά, λαχταριστούς χυμούς, νόστιμα αποστάγματα, βότανα και τσάγια κλπ. που κυριολεκτικά περιμένουν να γίνουν όμορφες ελληνικές δημιουργίες!



4 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΩΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ Gluhwein520



ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΤΣΑΓΙΟΥ «ΠΑΝΤΣ» ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

1 λίτρο νερό

3 σακουλάκια τσάι μαύρο

100 γρ ζάχαρη μαύρη

500 ml χυμό μήλο

350 ml ρούμι

Φλούδα από ½ πορτοκάλι

2 ξυλάκια κανέλλα


Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σακουλάκια τσάι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα σακουλάκια τσάι και προσθέτουμε ζάχαρη, χυμό, ρούμι και τα ξυλάκια κανέλλα. Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει και να αχνίζει (δεν πρέπει να βράσει!). Σερβίρουμε σε φλιτζάνια ή ποτήρια τσαγιού.



ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ


1 ½ μπουκάλα (1125 ml) κόκκινο κρασί ξηρό

250 ml νερό

χυμό από 1 ½ πορτοκάλι

100 γρ ζάχαρη λευκή

1 ½ κουταλιά τσάι μαύρο (τσάι σε φύλλα, εναλλακτικά 2-3 σακουλάκια)

4 κουταλιές απόσταγμα ‘αράκ’* (εναλλακτικά τσίπουρο ή μπράντι)

½ ξυλάκι κανέλλα

2 -3 γαρύφαλλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι


Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσάι (φύλλα ή σακουλάκια) και αφήνουμε για 15 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε προσεχτικά τη ζάχαρη να πάρει μια απόχρωση όπως το μέλι. Προσθέτουμε το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε το τσάι. Το τσάι αν είναι σε μορφή φύλλων, το περνάμε πρώτα από σουρωτήρι και το προσθέτουμε μετά στο μίγμα με το κρασί. Ζεσταίνουμε (δεν βράζουμε!) στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το απόσταγμα, το ξύσμα και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να κάψει καλά αλλά να μη βράσει. Σερβίρουμε καυτό.

*Αράκ
Το αράκ είναι απόσταγμα που παρασκευάζεται στις Ινδίες με απόσταξη μελάσας που ζυμώθηκε με ζύμη της οποίας η πρώτη ύλη είναι το ρύζι (αράκ Βαταβίας) ή με απόσταξη του χυμού κάποιου είδους φοίνικα που υπέστη ζύμωση (Μαλαισία, Κεϋλάνη) ή με απόσταξη κριθαριού (Τουρκεστάν) ή από σταφίδες, χουρμάδες (Περσία) κλπ. και ονομάζεται, ανάλογα με τις χώρες όπου παράγεται, αράκι, αράχ, αρίκι, αράζ και ρακ.




ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΜΗΛΙΤΗ*


1875 ml μηλίτη

875 ml χυμό πορτοκάλι

1/2 λ χυμό γκρέιπ φρουτ

4 γαρύφαλλα

3 ξυλάκια κανέλλα

Προαιρετικά ζάχαρη λευκή αν προτιμούμε το ρόφημα πιο γλυκό


Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε το μίγμα στη φωτιά να βράσει μια φορά. Χαμηλώνουμε έπειτα τη θερμοκρασία και το αφήνουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά ώστε να μένει καυτό το ρόφημα και τα μπαχαρικά να βγάλουν το άρωμα και τη γεύση τους. Σερβίρουμε καυτό.


*ΜΗΛΙΤΗΣ (στα αγγλικά ονομάζεται "cider")

Αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται με ζύμωση χυμού μήλων, αλλά και άλλων φρούτων, όπως τα αχλάδια. Ο χυμός εξάγεται από τα μήλα ή τα άλλα φρούτα, με πίεση- είναι μέτρια οινοπνευματούχος, ελαφρά ξινός στη γεύση, μπορεί ωστόσο να έχει ποικίλα και μεταβλητά χαρακτηριστικά ως προς τη σύσταση και το άρωμα, αφού αυτά εξαρτώνται από το βαθμό ωρίμασης των καρπών και την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που αποκτούν μετά τη ζύμωση. Γενικά διακρίνονται σε μηλίτη αγνό, που παρασκευάζεται με ζύμωση χυμού μόνο νωπών μήλων και σε μηλίτη του εμπορίου, που παρασκευάζεται με χυμό που έχει αραιωθεί με νερό. Ο μηλίτης οίνος καταναλώνεται κυρίως στις βόρειες χώρες, όπου το αμπέλι δεν αναπτύσσεται ή το παραγόμενο προϊόν είναι λιγοστό: βόρεια Γαλλία (Βρετάνη, Νορμανδία), Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ελβετία, και στα ορεινά διάφορων άλλων χωρών, στις oποίες η παρασκευή και η χρήση του μηλίτη οίνου έχει αποκλειστικά τοπική σημασία.



ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΜΗΛΙΟΥ (χωρίς αλκοόλ)


2 λ χυμό μήλο

4 κουταλιές ζάχαρη μαύρη

½ κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών ‘ΣΜΥΡΝΙΟ’* (θα το βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ)

1 κουταλάκι γαρύφαλλα

1 ξυλάκι κανέλλα

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πορτοκάλι κομμένο στα 4


Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε το μίγμα να αχνίζει αλλά να μη βράζει πια και αφήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε καυτό.

*Αν δεν έχουμε αυτό το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών απλά προσθέτουμε ακόμα μια καλή πρέζα ή ένα κομματάκι πιπερόριζα (ginger).
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : 4 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΩΦΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης