TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Τάρτα με σαγκουϊνι

Πήγαινε κάτω

Τάρτα με σαγκουϊνι Empty Τάρτα με σαγκουϊνι

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Κυρ 5 Φεβ - 23:14

Τάρτα με σαγκουϊνι

Τάρτα με σαγκουϊνι Tarta_3

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για τη γέμιση
1/2 λεμόνι το ξύσμα
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 σαγκουΐνια
2 μανταρίνια

Για την πίτα
μεγάλο αβγό ελαφρώς χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό

Για το άλειμμα
αβγό χτυπημένο πρόχειρα με 1 κουταλιά της σούπας νερό
ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη


Για την κρέμα
1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο
1 πρέζα αλάτι
4 κροκάδια αβγών
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κλωναράκι βανίλια






Εκτέλεση

Αρχικά, κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και το αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, να σφίξει.

Για τη γέμιση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα σαγκουίνι και τα μανταρίνια αφαιρώντας με προσοχή τόσο τα κουκούτσια όσο και τις ίνες, μια και πικρίζουν.
Κόβετε σε ροδέλες τα φρούτα και τα γκρουπάρετε σε δύο διαφορετικά μπολ.

Τα σαγκουΐνια μαζί και ξεχωριστά, σε άλλο μπολ τα μανταρίνια.
Πασπαλίζετε τα σαγκουΐνια με το ξύσμα του λεμονιού και τα σκεπάζετε με τη ζάχαρη. Αν τα σαγκουΐνια δεν είναι τόσο ώριμα, τότε να χρησιμοποιήσετε και λίγο παραπάνω ζάχαρη.

Για την πίτα
Το βούτυρο έχει μείνει στο ψυγείο για 15 λεπτά κι έχει κρυώσει. Στο μπολ του μπλέντερ ή τον κάδο του μίξερ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι.
Ρίχνετε το κρύο βούτυρο και χτυπάτε καλά. Φροντίζετε να γίνουν ένα τα υλικά, πριν προσθέσετε και το αβγό, το οποίο έχετε χτυπήσει με ένα πιρούνι πρόχειρα, μαζί με νερό.

Χτυπάτε και πάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να προκύψει ένα λείο ζυμάρι.
Βγάζετε τη ζύμη, αλευρώνετε τον πάγκο και μεταφέρετε τη ζύμη εκεί, σε μπάλα.

Ξεκινάτε να δουλεύετε το ζυμάρι. Στη συνέχεια κόβετε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, τις δουλεύετε λίγο με τα δάχτυλα και τις ανοίγετε πάνω στον πάγκο.
Αυτό το κάνετε για να τσεκάρετε ότι δεν έχει μείνει κάποιο κομμάτι από το βούτυρο κι ότι έχει ομογενοποιηθεί με το αλεύρι.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία με όλο το ζυμάρι, το μοιράζετε σε δύο κομμάτια, τα φορμάρετε σε μπάλα και τα κλείνετε καλά με μεμβράνη.
Τα αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Αλευρώνετε καλά τον πάγκο και μεταφέρετε το ζυμάρι. Αλευρώνετε και την επιφάνειά του κι αφού το δουλέψετε λίγο με τα χέρια, να πάρει θερμοκρασία, χρησιμοποιήστε τον πλάστη και το ανοίγω σε λεπτό φύλλο.
Αναλόγως το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε, παίρνετε κομμάτι κι από τις δύο μπάλες. Αλλιώς, αν σχεδιάζετε να φτιάξω μια μικρή πίτα, αποθηκεύετε στην κατάψυξη το άλλο ζυμάρι.

Στη συνέχεια βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα ή ταψάκι ό,τι σχήμα θέλετε. Ρολάρετε τη ζύμη γύρω από τον πλάστη, τη μεταφέρω με προσοχή στο ταψί και την ξερολάρει ή αν δυσκολεύεστε απλώς φέρνετε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και την απλώνετε εκεί με τα δάχτυλα σας.

Φροντίζετε να καλύψει και τα τοιχώματα και η ζύμη να φτάνει μερικά εκατοστά πιο έξω από την επιφάνεια.
Αφού τελειώσετε με το εσωτερικό, γυρίζετε ελαφρώς τα κομμάτια του ζυμαριού που προεξέχουν προς τα μέσα.

Αφήνετε το ταψάκι στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.

Για την ολοκλήρωση
Αφού κρυώσει καλά η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο.
Πασπαλίζετε τον πάτο του ταψιού με το 1/2 ή 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Τοποθετείτε από πάνω τις ροδέλες από τα σαγκουϊνι και μανταρίνια, χωρίς να τις κολλήσουν στα τοιχώματα της φόρμας.
Γέρνετε λίγο τα "αυτάκια" της ζύμης που προεξέχουν, να καπακώσουν ελαφρώς τα φρούτα στις άκρες.

Σε ένα μπολάκι χτυπάτε πρόχειρα το αβγό με το νερό να αφρίσει. Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας, ώστε να πάρει χρώμα κατά το ψήσιμο και πασπαλίζω με ζάχαρη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η πίτα και ετοιμάζω την κρέμα.

Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε καλά τα κροκάδια με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το κάρδαμο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για λίγη ώρα.

Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βράζετε ανακατεύοντας.
Κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε λίγο-λίγο μέρος από το ζεστό γάλα στα αβγά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

Δεν ρίχνετε όλο το γάλα, το κρατάτε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να ζεσταθεί το μπολ του μίξερ.
Όταν πάρει θερμοκρασία από το καυτό γάλα, μεταφέρετε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.

Ετοιμάζετε ένα μεγάλο μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο, γεμάτο με παγωμένο νερό.
Ανακατεύετε διαρκώς την κρέμα, προσέχοντας πότε θα πήξει.

Αφού πήξει η κρέμα, τη μεταφέρετε αμέσως στο καθαρό μπολ που κάνει μπάνιο μέσα στο παγωμένο νερό κι ανακατεύετε ζωηρά, να πέσει η θερμοκρασία.
Αφού ψηθεί η πίτα και κρυώσει, τη σερβίρετε χρησιμοποιώντας είτε από πάνω είτε δίπλα την κρέμα.




Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Τάρτα με σαγκουϊνι 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης