TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Γλυκά ταρτάκια

Πήγαινε κάτω

Γλυκά ταρτάκια Empty Γλυκά ταρτάκια

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Δευ 6 Φεβ - 19:25

Γλυκά ταρτάκια

Γλυκά ταρτάκια Tartakia_marmelada

Υλικά

Για 6-8 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αβγό
1 λεμόνι ή πορτοκάλι, ξύσμα
λίγο γάλα

Για τη γέμιση
μαρμελάδες της επιλογής σας





Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ προσθέστε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί με μια πρέζα αλάτι κι ανακατεύω με το φτερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια θρυμματισμένη ζύμη, που να θυμίζει ψίχουλα.

Εναλλακτικά, δουλεύετε τα υλικά με το χέρι, ζυμώνοντάς τα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσθέτετε στα ψίχουλα το αβγό και το ξύσμα και ανακατεύετε λίγο ακόμη, να ενωθούν. Αν διαπιστώσετε ότι η ζύμη είναι πολύ συμπαγής και δεν δουλεύεται, ρίχνετε ελάχιστο γάλα στο μείγμα.

Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πασπαλίζετε τον πάγκο της κουζίνας και τον πλάστη με αλεύρι. Ξετυλίγετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε λεπτού προς μεσαίου πάχους φύλλο. Παίρνετε μικρές μεταλλικές θήκες ή από σιλικόνη και τις γεμίζετε με τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα και να προεξέχει λιγάκι.

Αν δεν έχετε φορμάκια, φτιάχνετε καλαθάκια με το χέρι ή δίνετε στα ταρτάκια το σχήμα που θέλετε. Αν δεν έχετε φόρμα, φροντίζω όμως να τρυπήσετε ελαφρώς (όχι μέχρι κάτω) τον πάτο, ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Για τη γέμιση
Έχετε ρίξει στον πάγκο τις μαρμελάδες, κρέμες και ζελέ που θα χρησιμοποιήσετε για τη γέμιση. Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα ταρτάκια, τα γεμίζετε με 1-2 κουταλιές και τα λειαίνετε ελαφρώς.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15 λεπτά, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση!
Τα ταρτάκια είναι πανέτοιμα όταν η ζύμη είναι χρυσαφένια και η γέμιση έχει πήξει και κάνει φουσκάλες!




Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Γλυκά ταρτάκια 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης