TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Σουφλέ λεμόνι

Πήγαινε κάτω

Σουφλέ λεμόνι Empty Σουφλέ λεμόνι

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Δευ 6 Φεβ - 19:30

Σουφλέ λεμόνι

Σουφλέ λεμόνι Soufle_0

Υλικά

Για 6 άτομα

Ξύσμα από 2 λεμόνια
300 ml γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γραμ. κορν φλάουρ
6 αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. ζάχαρη για τη μαρέγκα
Λίγη ζάχαρη και λίγο βούτυρο για τις φόρμες
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100 γραμ. ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε λίγο στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα από 1 λεπτό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γραμ. ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε ατομικές πυρίμαχες φόρμες για σουφλέ, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 12 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.





Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

sidagi.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Σουφλέ λεμόνι 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης