ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Βασική συνταγή με γεύση βανίλια
Υλικά:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες
Ελάχιστο αλάτι
Βανίλια
½ κιλό κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1.Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το φρέσκο και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
2.Το βάζουμε στη κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει.
3.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
4.Βγάζουμε το παγωμένο γάλα από τη κατάψυξη, το κομματιάζουμε όσο μπορούμε, το χτυπάμε με το μιξεράκι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5.Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος, ή σε φόρμα και το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να μισοπήξει.
6.Το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για να σπάσουμε τυχόν κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Σερβίρουμε με φρούτα, σιρόπι, σαντιγύ κλπ.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Παγωτό πραλίνα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού. Όταν φτάσουμε στο στάδιο 6, προσθέτουμε αμύγδαλα και πραλίνα.
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά λευκά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Εκτέλεση:
1.Σε ένα τηγανάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η ζάχαρη λειώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μέχρι το σιρόπι να πήξει και να πάρει ξανθό σκούρο χρώμα.
2.Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη μεταλλική πιατέλα. Αν δεν έχουμε μεταλλική πιατέλα, χρησιμοποιούμε μεταλλικό ταψί.
3.Όταν κρυώσει, το σπάμε σε μικρά κομμάτια, ή το τρίβουμε στο μπλέντερ, ή το ξεχωρίζουμε αμύγδαλο-αμύγδαλο, ανάλογα σε τη μορφή μας αρέσει μέσα στο παγωτό.
4.Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στο παγωτό που βρίσκεται στο στάδιο 6, ανακατεύουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Παγωτό σοκολάτα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας, 125γραμμ. κουβερτούρα λειωμένη στο φρέσκο γάλα.
Παγωτό φράουλα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας μαζί με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες στο μπλέντερ με ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
Υλικά:
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες
Ελάχιστο αλάτι
Βανίλια
½ κιλό κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1.Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το φρέσκο και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
2.Το βάζουμε στη κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει.
3.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
4.Βγάζουμε το παγωμένο γάλα από τη κατάψυξη, το κομματιάζουμε όσο μπορούμε, το χτυπάμε με το μιξεράκι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5.Μεταφέρουμε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος, ή σε φόρμα και το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να μισοπήξει.
6.Το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για να σπάσουμε τυχόν κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη. Σερβίρουμε με φρούτα, σιρόπι, σαντιγύ κλπ.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Παγωτό πραλίνα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού. Όταν φτάσουμε στο στάδιο 6, προσθέτουμε αμύγδαλα και πραλίνα.
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΡΑΛΙΝΑ
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά λευκά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βούτυρο
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Εκτέλεση:
1.Σε ένα τηγανάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η ζάχαρη λειώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μέχρι το σιρόπι να πήξει και να πάρει ξανθό σκούρο χρώμα.
2.Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη μεταλλική πιατέλα. Αν δεν έχουμε μεταλλική πιατέλα, χρησιμοποιούμε μεταλλικό ταψί.
3.Όταν κρυώσει, το σπάμε σε μικρά κομμάτια, ή το τρίβουμε στο μπλέντερ, ή το ξεχωρίζουμε αμύγδαλο-αμύγδαλο, ανάλογα σε τη μορφή μας αρέσει μέσα στο παγωτό.
4.Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στο παγωτό που βρίσκεται στο στάδιο 6, ανακατεύουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.
Παγωτό σοκολάτα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας, 125γραμμ. κουβερτούρα λειωμένη στο φρέσκο γάλα.
Παγωτό φράουλα
Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας μαζί με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες στο μπλέντερ με ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΡΕΝΤΑ & ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
» σπιτικο παγωτο
» ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Παγωτό nougat
» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
» σπιτικο παγωτο
» ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
» Παγωτό nougat
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp