TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Πήγαινε κάτω

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ Empty ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 19 Μάης - 18:11

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΜΑ".

Είναι πάρα πολύ ωραία, κλασσική συνταγή με πολύ μήλο το οποίο μελόνει στο ψήσιμο..... και η ζύμη.... πρώτη!!!



ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

2 ½ φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, παγωμένο, τριμμένο
6-8 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

3/4 φλυτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
900 γρ. μήλα κόκκινα golden, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
700 γρ. ξινόμηλα, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα
1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ. ζάχαρη, για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δουλεύουμε με τα χέρια ανακατεύοντας το αλεύρι, το τριμμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενσωματωθούν και το μείγμα να μοιάζει με χοντροκομμένα τρίμματα

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ανακατεύουμε και πιέζουμε τη ζύμη να ενσωματωθεί, μέχρι να γίνει εύπλαστη. Εάν η ζύμη δεν ενώνεται καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο παγωμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίδια κομμάτια. Μεταφέρουμε το κάθε κομμάτι σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα και του δίνουμε επίπεδο και στρογγυλό σχήμα μεγέθους 10 εκ. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σφιχτά στο πλαστικό και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Πριν ανοίξουμε τη ζύμη, την αφήνουμε λίγο στον πάγκο για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί και να μαλακώσει.

Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο μεγέθους 30 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε το ανοιγμένο κομμάτι σε μια ταρτιέρα, αφήνοντας τη ζύμη που περισσεύει να κρέμεται από τις άκρες. Στρώνουμε καλά το φύλλο στον πάτο της ταρτιέρας, σηκώνοντας απαλά με το ένα χέρι τη μία άκρη και πιέζοντας στον πάτο με το άλλο. Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό σχήμα σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλότερη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.

Ανακατεύουμε 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο τριμμένο, την κανέλα και το μπαχάρι τριμμένο, μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Στρώνουμε τα μήλα μαζί με τους χυμούς τους στην ταρτιέρα με τη ζύμη, σχηματίζοντας έναν μικρό λοφίσκο στο κέντρο. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε προσεκτικά το φύλλο πάνω στη γέμιση.
Πιέζουμε δυνατά τις άκρες του άνω και του κάτω φύλλου, ώστε να ενωθούν καλά. Διπλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε πτυχώσεις γύρω από τις άκρες τις ταρτιέρας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Κάνουμε τέσσερις χαρακιές 5 εκ. στην επιφάνεια της ζύμης. Περνάμε την επιφάνεια με το χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Τοποθετούμε την πίτα στη ζεστή λαμαρίνα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει ελαφρώς, για περίπου 25 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι η επιφάνεια να πάρει βαθύ ροδοκόκκινο χρώμα, για 20 με 25 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε μία σχάρα. Σερβίρουμε.



Προσωπικά προτείνω να σερβιριστεί με μια μπάλα παγωτό βανίλα ή με σαντιγύ......



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ Img_5950
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης