TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ

Πήγαινε κάτω

ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ Empty ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 26 Μάης - 20:57

ΥΛΙΚΑ (16 κομματια)

Για το φυλλο

16 φυλλα κρουστας για γλυκα
230-250 φρεσκο βουτυρο λιωμενο (κρυο)

Για την γεμιση

1 λιτρο φρεσκο γαλα
2 αυγα ολοκληρα
3 κροκους
60 γρ.σιμιγδαλι χονδρο
50 γρ.σιμιγδαλι ψιλο
1 βανιλια
160 γρ.ζαχαρη
300 ml πολτο μπανανας
1 κ.σουπας βουτυρο φρεσκο

Σιροπι

350 γρ.ζαχαρη
250 ml νερο
Λιγες σταγονες χυμο λεμονιου

Για την επικαλυψη

100 γρ.νιφαδες σοκολατας
Λιγη κανελα τριμμενη για πασπαλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι,ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη,δεν ανακατευουμε οταν παρει βραση.Μετραμε απο την αρχη βρασμου 7-8 λεπτα και το κατεβαζουμε απο την φωτια,το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.

Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθουν, και σε μπολ χτυπαμε τα αυγα, προσθετουμε σιμιγδαλι χονδρο και ψιλο,την βανιλια ανακατευουμεκαι αφου εχουμε καθαρισει τις μπανανες τις βαζουμε στο μουλτι να πολτοποιηθουν και τις ριχνουμε στο μιγμα αυγων. Παιρνουμε 1 φλυτζανι τσαγιου ζεστο γαλα απο την κατσαρολα και το προσθετουμε στα αυγα ανακατευουμε καλα και ριχνουμε ολο το μιγμα μεσα στην κατσαρολα με το γαλα. Ανακατευουμε μεχρι να δουμε οτι η κρεμα μας επηξε. Αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε την 1 κουταλια βουτυρο ανακατευουμε και αφηνουμε την κρεμα να κρυωσει.

Απλωνουμε ολα τα φυλλα στον παγκο μας, εχουμε λιωσει απο πριν το βουτυρο και ειναι πλεον κρυο με πινελο αλειφουμε το πρωτο φυλλο το διπλωνουμε, το αλειφουμε ξανα, βαζουμε 2 κουταλιες σουπας κρεμα,διπλωνουμε τα πλαινα προς τα μεσα και ξεκιναμε να το ρολαρουμε να παρει το σχημα φλογερας. Συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο και τα υπολοιπα και τα αραδιαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι το ενα διπλα στο αλλο,τα αλειφουμε απο πανω καλα με βουτυρο, ραντιζουμε με λιγο νερακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στην κατω σκαλα στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου μεχρι να παρουν πολυ καλα τα φυλλα μας πανω κατω ενα χρυσοκιτρινο χρωμα. Με το που θα τα βγαλουμε καθως θα ειναι ζεστα πασπαλιζουμε την σοκολατα για να λιωσει, και σιροπιαζουμε προσεχτικα ολα τα κομματια και τα αφηνουμε να πιουν το σιροπι,πασπαλιζουμε με κανελα.
Δεν τα σκεπαζουμε γιατι το φυλλο θα χασει την τραγανοτητα του.


ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ DSCN1415
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΓΕΡΕΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης