TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER

Πήγαινε κάτω

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER  Empty CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 26 Μάης - 21:29

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου

   250 γρ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο multi σκόνη
   80 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, (σκληρό όχι soft)

Για την κρέμα cheesecake:

   100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο multi
   500 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
   300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
   300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
   150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
   130 γρ. ζάχαρη άχνη
   8 Ferrero Rochers, σπασμένα μέτρια

Για την επικάλυψη ganache

   200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
    150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
   7-8  Ferrero Rochers,
   σπασμένα μεγάλα κομμάτια
   100 γρ.  φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι



Εκτέλεση

Βάση μπισκότου

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο
    Τα απλώνουμε και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.
   Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα φουντούκια και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.


Κρέμα cheesecake

    Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
   Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και την αφήνουμε να κρυώσει.
   Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα με τη ζάχαρη άχνη.
   Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα.
    Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα να γίνει ένα μείγμα απαλό σαν μους.
    Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα 10 Ferrero Rochers σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.
   Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
    Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
    Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Επικάλυψη της τούρτας

   Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα.
   Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
   Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα cheesecake.
   Αφήνουμε 10 λεπτά, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα σπασμένα Ferrero Rochers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
   Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 – 1 1/2 ώρα να παγώσει η γκανάζ.
   Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
   
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER  Cheesecake-ferrero-rocher_2
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ & FERRERO ROCHER  41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης