TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο)

Πήγαινε κάτω

ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο) Empty ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο)

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Σαβ 31 Μάης - 17:10

ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο)

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

50 γρ ρυζάλευρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι αραβοσίτου
1200 ml γάλα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
50 γρ αμύγδαλα (αλεσμένα)
25 γρ φιστίκια Αιγίνης (αλεσμένα)
Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το ρυζάλευρο και το αλεύρι αραβοσίτου με λίγο κρύο γάλα να γίνει ένας χυλός. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυλό αλεύρου μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα να μη μας κολλήσει και καεί το μίγμα. Αφήνουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει προσεχτικά για 10 με 15 λεπτά μέχρι να φαίνεται ότι έδεσε. Προσέχουμε σε αυτό το διάστημα μη καεί η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας! Προσθέτουμε τελικά το ροδόνερο και τα μισά αμύγδαλα  και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Παίρνουμε την κρέμα από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την μοιράζουμε σε 4 σκεύη. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τα φιστίκια και σερβίρουμε με κανέλλα.



Η κρέμα αυτή υπάρχει σε πολλες διαφορετικές εκδοχές και επειδή τα γούστα διαφέρουν επίσης, προσθέτω εδώ μια εναλλακτική και εξίσου νόστιμη εκδοχή της κρέμας.


ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ


ΥΛΙΚΑ (για 4 - 5 άτομα)

1 λίτρο γάλα πλήρες ή κρέμα γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
5 γρ. σκόνη μαστίχα
τριμμένο ανάλατο φιστίκι Αίγινας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα 750 ml από το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθούν. Ανακατεύουμε καλά στο υπόλοιπο γάλα το νισεστέ. Τα προσθέτουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε ρίχνουμε τη μαστίχα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Στολίζουμε με τριμμένο φιστίκι και βάζουμε στο ψυγείο.  

ΣΗΜ: Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό και με ελαφρύ γάλα, αλλά δε θα έχει τόσο πλούσια γεύση.


ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο) DSC_0047_thumb4
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΡΕΜΑ (επιδόρπιο) 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης