ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό σιµιγδάλι ψιλό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
20 γρ. µαχλέµπι σκόνη
2 γρ. µαστίχα σκόνη (χτυπήστε στο µούλτι µε 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. µαγιά σκόνη
15 ml ροδόνερο ή ανθόνερο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 ml ροδόνερο
2 ασπράδια αυγών µεσαίου µεγέθους (60 γρ.), χτυπηµένα
Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Φτιάξτε τη ζύµη.
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το σιµιγδάλι µε το βούτυρο κοµµένο σε κύβους, το µαχλέµπι, τη µαστίχα και τη ζάχαρη. Δουλέψτε µε το χέρι σας τα υλικά ζυµώνοντας µε γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6΄-8΄. Σκεπάστε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το σε δροσερό µέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού ξεκουραστεί, προσθέστε στο µείγµα τη µαγιά και το ροδόνερο και ανακατέψτε µε τα χέρια ξανά ζωηρά.
Φτιάξτε τη γέµιση.
Ανακατέψτε σε ένα µπολ όλα τα υλικά της γέµισης, χτυπήστε µε αυγοδάρτη τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα και ανακατέψτε τα και αυτά.
Μοντάρετε το γλυκό.
Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο κέντρο της παλάµης σας. Ανοίξτε ελαφρά µε τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλωθεί η ζύµη. Στο κέντρο της τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να κλείσετε µέσα τη γέµιση. Επαναλάβετε µέχρι να τελειώσουν η ζύµη και η γέµιση. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
2ος ΤΡΟΠΟΣ
Ο δεύτερος τρόπος διαφέρει στη γέμιση, καθώς προτείνουμε μια με χουρμάδες. Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής της ζύμης παραμένουν ίδια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
800 γρ. χουρµάδες μαζί με τα κουκούτσια τους
15 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 γρ. µαστίχα σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη γέµιση.
Καθαρίστε τους χουρµάδες και αφαιρέστε τα κουκούτσια µε ένα µαχαιράκι. Περάστε τους από το µύλο λαχανικών για να πάρετε τον πολτό. Ρίξτε τον σε ένα µπολ και προσθέσετε το βούτυρο και τη µαστίχα.
Μοντάρετε το γλυκό. Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο σουρωτήρι. Βάλτε λίγη γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να την κλείσετε µέσα. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
1 κιλό σιµιγδάλι ψιλό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
20 γρ. µαχλέµπι σκόνη
2 γρ. µαστίχα σκόνη (χτυπήστε στο µούλτι µε 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. µαγιά σκόνη
15 ml ροδόνερο ή ανθόνερο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 ml ροδόνερο
2 ασπράδια αυγών µεσαίου µεγέθους (60 γρ.), χτυπηµένα
Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.
Φτιάξτε τη ζύµη.
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το σιµιγδάλι µε το βούτυρο κοµµένο σε κύβους, το µαχλέµπι, τη µαστίχα και τη ζάχαρη. Δουλέψτε µε το χέρι σας τα υλικά ζυµώνοντας µε γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6΄-8΄. Σκεπάστε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το σε δροσερό µέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού ξεκουραστεί, προσθέστε στο µείγµα τη µαγιά και το ροδόνερο και ανακατέψτε µε τα χέρια ξανά ζωηρά.
Φτιάξτε τη γέµιση.
Ανακατέψτε σε ένα µπολ όλα τα υλικά της γέµισης, χτυπήστε µε αυγοδάρτη τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα και ανακατέψτε τα και αυτά.
Μοντάρετε το γλυκό.
Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο κέντρο της παλάµης σας. Ανοίξτε ελαφρά µε τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλωθεί η ζύµη. Στο κέντρο της τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να κλείσετε µέσα τη γέµιση. Επαναλάβετε µέχρι να τελειώσουν η ζύµη και η γέµιση. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
2ος ΤΡΟΠΟΣ
Ο δεύτερος τρόπος διαφέρει στη γέμιση, καθώς προτείνουμε μια με χουρμάδες. Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής της ζύμης παραμένουν ίδια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
800 γρ. χουρµάδες μαζί με τα κουκούτσια τους
15 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 γρ. µαστίχα σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη γέµιση.
Καθαρίστε τους χουρµάδες και αφαιρέστε τα κουκούτσια µε ένα µαχαιράκι. Περάστε τους από το µύλο λαχανικών για να πάρετε τον πολτό. Ρίξτε τον σε ένα µπολ και προσθέσετε το βούτυρο και τη µαστίχα.
Μοντάρετε το γλυκό. Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο σουρωτήρι. Βάλτε λίγη γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να την κλείσετε µέσα. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp