TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ

Πήγαινε κάτω

ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ Empty ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 1 Ιουν - 19:50

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 κιλό σιµιγδάλι ψιλό
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. βούτυρο γάλακτος
20 γρ. µαχλέµπι σκόνη
2 γρ. µαστίχα σκόνη (χτυπήστε στο µούλτι µε 2 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική)
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. µαγιά σκόνη
15 ml ροδόνερο ή ανθόνερο


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 γρ. καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 ml ροδόνερο
2 ασπράδια αυγών µεσαίου µεγέθους (60 γρ.), χτυπηµένα

Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

Φτιάξτε τη ζύµη.

Σε ένα µεγάλο µπολ ρίξτε το αλεύρι, το σιµιγδάλι µε το βούτυρο κοµµένο σε κύβους, το µαχλέµπι, τη µαστίχα και τη ζάχαρη. Δουλέψτε µε το χέρι σας τα υλικά ζυµώνοντας µε γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6΄-8΄. Σκεπάστε το µείγµα µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε το σε δροσερό µέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού ξεκουραστεί, προσθέστε στο µείγµα τη µαγιά και το ροδόνερο και ανακατέψτε µε τα χέρια ξανά ζωηρά.

Φτιάξτε τη γέµιση.

Ανακατέψτε σε ένα µπολ όλα τα υλικά της γέµισης, χτυπήστε µε αυγοδάρτη τα ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρέγκα και ανακατέψτε τα και αυτά.

Μοντάρετε το γλυκό.

Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο κέντρο της παλάµης σας. Ανοίξτε ελαφρά µε τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλωθεί η ζύµη. Στο κέντρο της τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να κλείσετε µέσα τη γέµιση. Επαναλάβετε µέχρι να τελειώσουν η ζύµη και η γέµιση. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.



2ος ΤΡΟΠΟΣ

Ο δεύτερος τρόπος διαφέρει στη γέμιση, καθώς προτείνουμε μια με χουρμάδες. Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής της ζύμης παραμένουν ίδια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

800 γρ. χουρµάδες μαζί με τα κουκούτσια τους
15 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 γρ. µαστίχα σκόνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάξτε τη γέµιση.

Καθαρίστε τους χουρµάδες και αφαιρέστε τα κουκούτσια µε ένα µαχαιράκι. Περάστε τους από το µύλο λαχανικών για να πάρετε τον πολτό. Ρίξτε τον σε ένα µπολ και προσθέσετε το βούτυρο και τη µαστίχα.
Μοντάρετε το γλυκό. Πάρτε ένα κοµµατάκι ζύµης στο µέγεθος µπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετήστε το στο σουρωτήρι. Βάλτε λίγη γέµιση και µετά ενώστε µε τα δάχτυλά σας τις άκρες για να την κλείσετε µέσα. Τοποθετήστε τα σε λαµαρίνα φούρνου όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος και ψήστε τα για 30΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.



ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ 10407222_636556663089162_7059203574338586701_n
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΜΑΜΟΥΛ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης