TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (μαλακά)

Πήγαινε κάτω

c ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (μαλακά)

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 6 Οκτ - 19:06

Για μένα τα μουστοκούλουρα είναι ό,τι πιο ελληνικό και παραδοσιακό μπορώ να φανταστώ Very Happy .... Άρωμα και γεύση που δεν μπορώ να σχετίσω με κάτι άλλο από Ελλάδα, σπίτι, ζεστασιά....

Είναι ουσιαστικά ένα απλό κουλουράκι αλλά έχω φάει μουστοκούλουρα που δυστυχώς απλά δεν αξίζουν την ονομασία τους... Όσο απλό όμως  και να είναι, αν δεν τα πετύχει κάποιος σε γεύση και υφή.... είναι ό,τι πιο βαρετό και άγευστο.



Είναι συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα που φτιάχνονται με πετιμέζι. Πανεύκολα και πεντανόστιμα.

ΥΛΙΚΑ


   4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 πακετάκι 500 γρ.)
   1 κ.γ. σόδα
   1/4 κ.γ. αλάτι
   2 κ.γ. κανέλλα
   1/2 κ.γ. γαρύφαλο
   1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
   1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
   1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο (προσωπικά φυσικά συνιστώ ελαιόλαδο για γεύση και άρωμα!!)
   1 κούπα πετιμέζι
   2 κ.σ. κονιάκ
   2 κ.σ. χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι περίπου)
   4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού (1/2 πορτοκάλι περίπου)

Προσωπικά προτείνω: προσθέστε χοντροκομμένα καρύδια ή / και μαύρες σταφίδες.... γιαμ!!! Very Happy

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υγρά υλικά και χτυπάμε ίσα να ανακατευτούν λιγάκι. Ρίχνουμε τα υγρά στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο αλευράκι. Προσοχή μην το παρακάνουμε!


2) Ανάβουμε το φούρνο στους 180 με αντιστάσεις πάνω-κάτω για να προθερμαίνεται. Στρώνουμε λαδόχαρτο στο μεγάλο ταψί του φούρνου, παίρνουμε από τη ζύμη ένα κομματάκι σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήμα σαλιγκαριού. Αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα γιατί θα φουσκώσουν!


3) Όταν προθερμανθεί ο φούρνος βάζουμε το ταψί και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε σακουλάκι, κλείνοντας τα, για να διατηρηθούν μαλακά.



Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο περιμένετε να ετοιμαστεί η πρώτη φουρνιά, σκεπάστε τη ζύμη να μην ξεραθεί, γιατί δε θα πλάθεται εύκολα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλακό αλεύρι προσθέτοντας όμως για κάθε κούπα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

Αν τα θέλετε πιό γλυκά μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση κατά την παρασκευή χτυπήστε την καλά με το λάδι μέχρι να διαλυθεί. Η γνώμη μου όμως είναι πως δεν χρειάζεται έξτρα ζάχαρη.

Σε όσους τα έχω προσφέρει δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα έφτιαξα με τα χεράκια μου! Είναι τόσο τέλεια και σε γεύση και σε εμφάνιση! Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να τα φτιάξουν.


ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (μαλακά) 513c687180dac_Moustokouloura
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 49
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (μαλακά) 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης