Γιορτινό πανετόνε
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Γιορτινό πανετόνε
Γιορτινό πανετόνε
Υλικά
Για 6-8 άτομα:
1 αυγό
180 γραμμάρια βούτυρο
70 γραμμάρια σουλτανίνες σταφίδες
180 γραμμάρια ζάχαρη
850 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια μαγιά
4 κρόκοι αυγών
50 γραμμάρια κόντιτα
Εκτέλεση
Το γλυκό των Χριστουγέννων! Απολαύστε το!Σε ένα μπολ με λίγο νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι.
Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.
Ξανά ζυμώνετε και προσθέτετε άλλα 100 γραμμάρια αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.
Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε μια λαγουβίτσα και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο.
Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό.
Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη και μετά ρίξτε το μίγμα της μαγιάς, τις σταφίδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Την χωρίζετε σε 3 κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο.
Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φόρμας.
Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος.
Αφήνετε ξανά να φουσκώσει και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο.
Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 6-8 άτομα:
1 αυγό
180 γραμμάρια βούτυρο
70 γραμμάρια σουλτανίνες σταφίδες
180 γραμμάρια ζάχαρη
850 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια μαγιά
4 κρόκοι αυγών
50 γραμμάρια κόντιτα
Εκτέλεση
Το γλυκό των Χριστουγέννων! Απολαύστε το!Σε ένα μπολ με λίγο νερό διαλύετε την μαγιά και προσθέστε 100 γραμμάρια αλεύρι.
Φτιάξτε ένα μικρό ψωμάκι και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 3 ώρες.
Ξανά ζυμώνετε και προσθέτετε άλλα 100 γραμμάρια αλεύρι και λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το και πάλι για άλλες 2 ώρες να φουσκώσει.
Στο μεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, κάντε μια λαγουβίτσα και ρίξτε την ζάχαρη, τους κρόκους και το αυγό, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο λιωμένο.
Δουλέψτε με δύναμη να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε και λίγο γάλα χλιαρό.
Συνεχίστε να δουλεύετε την ζύμη και μετά ρίξτε το μίγμα της μαγιάς, τις σταφίδες και τα φρούτα. Η ζύμη πρέπει να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Την αφήνετε και πάλι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Την χωρίζετε σε 3 κομμάτια τα οποία βάζετε σε φόρμες όρθιες στρογγυλές ή σε κάτι αντίστοιχο.
Επειδή φουσκώνει πάρα πολύ δεν πρέπει να φτάνει ούτε καν στο μισό της φόρμας.
Αν θέλετε βάζετε στο στόμιο ένα χαρτόνι σε λωρίδα που θα δώσει στην φόρμα έξτρα ύψος.
Αφήνετε ξανά να φουσκώσει και πριν βάλετε στο φούρνο του κάνετε μια μαχαιριά και του βάζετε ένα καρυδάκι βούτυρο.
Το ψήνετε σε φούρνο 170 βαθμών μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά
sidagi.gr
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp