TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Πήγαινε κάτω

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού Empty Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Δημοσίευση από * * * Xrysa * * * Πεμ 12 Ιαν - 17:42

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Μία νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, ενώ το κρέας των πουλερικών τον μειώνει.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τον Άνταμ Μπερνστάιν της Κλινικής του Κλίβελαντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για εγκεφαλικά, «Stroke», του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα και των δύο φύλων, της μέσης και της τρίτης ηλικίας, για μια μακρά περίοδο άνω των 20 ετών. Το εγκεφαλικό προκαλείται είτε από μπλοκάρισμα της ροής του αίματος λόγω παρεμβολής θρόμβου είτε από εγκεφαλική αιμορραγία. Οι ερευνητές ταξινόμησαν τα άτομα της έρευνας σε κατηγορίες ανάλογα με τη διατροφή τους (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά και άλλα είδη πρωτεϊνών).

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι άνδρες έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας (πάνω από δύο μερίδες την ημέρα) είχαν 28% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σχέση με όσους κατανάλωναν το λιγότερο (κατά μέσο όρο το ένα τρίτο της μερίδας σε ημερήσια βάση). Αντίστοιχα, οι γυναίκες που έτρωγαν το περισσότερο κόκκινο κρέας είχαν αυξημένο κατά 19% (δηλαδή σχετικά μικρότερο από τους άνδρες) κίνδυνο για εγκεφαλικό, σε σχέση με όσες κατανάλωναν το λιγότερο κόκκινο κρέας.

Αν καθημερινά μια μερίδα κόκκινου κρέατος αντικαθίστατο από μια μερίδα κοτόπουλου ή άλλου πουλερικού, τότε ο κίνδυνος εγκεφαλικού εμφάνιζε μείωση κατά 27%. Αν αντικαθίστατο από ψάρι ή γαλακτοκομικά, τότε ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 17% και 10% αντίστοιχα, συνεπώς το λευκό κρέας των πουλερικών είναι αυτό που μειώνει περισσότερο τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.




Πηγή: zougla
* * * Xrysa * * *
* * * Xrysa * * *
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Agrinio
Ηλικία Ηλικία : 42
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 3081
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 143
Browser Browser : Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης