TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πήγαινε κάτω

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Empty ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 21 Οκτ - 18:35

1 λίτρο γάλα
200 – 300 γρ ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ αλεύρι
50 γρ νισεστέ
100 γρ βούτυρο ή 100 γρ κρέμα γάλακτος
βανίλια


Βράζουμε το μισό γάλα με τη μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος την υπόλοιπη ζάχαρη με αλεύρι, νισεστέ και αυγά. Αραιώνουμε με το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο καυτό γάλα και ανακατεύοντας αφήνουμε να βράσει μια φορά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο (ή κρέμα γάλακτος) και βανίλια.

Αν θέλουμε σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής απλά λιώνουμε σε μπαιν μαρί 200 γρ μαύρη κουβερτούρα και προσθέτουμε στη ζεστή μας κρέμα.

Γενικά μπορούμε να δώσουμε στην κρέμα οποιαδήποτε γεύση θέλουμε προσθέτοντας π.χ. 1 κουταλάκι καφέ (στιγμιαίον) για γεύση μόκκα. Επίσης είναι ωραία να βάλουμε σαντιγύ, ξύσμα από πορτοκάλι ή / και λεμόνι, άρωμα πικραμυγδάλου, κάποιο ποτό όπως μπράντι, λιμοντσέλο ή κάποιο λικέρ (πορτοκάλι)…. Δοκιμάστε ό,τι σας αρέσει!!

Την χρησιμοποιούμε να γεμίσουμε τούρτες, ατομικά τουρτάκια, τάρτες κλπ. αλλά απλά και σαν επιδόρπιο ή γλυκό το απογευματάκι μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα με φρέσκα φρούτα, ξυρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτας ή φρούτων κλπ. Βάλτε φαντασία!
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης