TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια

Πήγαινε κάτω

Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια Empty Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια

Δημοσίευση από giorgostriant Τρι 6 Νοε - 22:11

Κέικ με ελαιόλαδο και φουντούκια Keik-eleolado

Υλικά συνταγής:
Αυγά: 3 μεγάλα
Ζάχαρη: 215 γρ.
Ελαιόλαδο: 185 ml
Τσίπουρο: 60 ml (ή ρακί ή άλλο απόσταγμα χωρίς γλυκάνισο)
Ανθόνερο: 2 κουταλάκια τσαγιού
Αλεύρι: 150 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Τριμμένα Φουντούκια: 55 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 αψέκαστο πορτοκάλι
Χοντροκομμένα Φουντούκια: 60 γρ. (για την επικάλυψη)

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ.
2. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη, να αφρίσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας σε χαμηλώτερη ταχύτητα. Προσθέτετε το ποτό και το ανθόνερο. Τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
3. Ανακατεύετε το αλεύρι με τα τριμμένα φουντούκια, το μπέικιν και το αλάτι. Τα προσθέτετε κουταλιά, κουταλιά στο μείγμα, ανακτεύοντας απαλά.
4. Αδειάζετε το ,μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς.


radicio.com
giorgostriant
giorgostriant
Μέλος

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Γιωργος
Τόπος Τόπος : Eλλαδα
Ηλικία Ηλικία : 73
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 42
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 20

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης