Ο ειδικός φρουρός που δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος
Σελίδα 1 από 1
Βρίσκεται επί πέντε χρόνια και δέκα ημέρες σε «άγρυπνο κώμα» σε δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος όπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πατέρας του Γιάννης.
Ο Στάθης που έκλεισε φέτος τον Σεπτέμβριο τα 33 του χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007 δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και εκεί «σταμάτησε» η ζωή του… Υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, σχεδόν τέσσερις φορές διάβηκε την πόρτα του θανάτου, ταξίδεψε στο Ισραήλ για αποκατάσταση που δεν ήρθε ποτέ κι όμως παλεύει ακόμα καθημερινά σε ένα κατάλευκο και αποστειρωμένο δωμάτιο κλινικής με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
Ακούραστοι συνοδοιπόροι στον άνισο αγώνα που δίνει είναι οι ήρωες-γονείς του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τηςεφημερίδας, που εναλλάσσονται σε βάρδιες ανά 15 ημέρες για να είναι πλάι στο παιδί τους. Ταξιδεύουν χιλιόμετρα από το Τσοτύλι Κοζάνης, όπου μένουν, ένα δεκαπενθήμερο ο πατέρας και το άλλο η μάνα, για να μην μείνει μόνος ούτε λεπτό ο γιος τους. Το δράμα τους ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας: «οι γιατροί δύσκολα μας δίνουν ελπίδες, αλλά εγώ πιστεύω στο θαύμα. Συνεχίζω να πιστεύω και να προσεύχομαι κάθε εβδομάδα, από μοναστήρι σε μοναστήρι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Λαζαρίδης.
Και προσθέτει: «Ερχόμαστε πότε εγώ και πότε η μητέρα του εναλλάξ από το χωριό και μένουμε μαζί του. Από τότε που συνέβη το κακό σταματήσαμε τα πάντα κι είμαστε κοντά του. Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είμαστε όλη την ημέρα μαζί του. Του μιλάμε και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του… Είμαι σίγουρος ότι μας ακούει».
ΠΗΓΗ: Εθνος της Κυριακής
Real.gr
Βρίσκεται επί πέντε χρόνια και δέκα ημέρες σε «άγρυπνο κώμα» σε δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης δίνει μάχη ζωής ξεχασμένος και αδικαίωτος όπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πατέρας του Γιάννης.
Ο Στάθης που έκλεισε φέτος τον Σεπτέμβριο τα 33 του χρόνια συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007 δέχθηκε σφαίρα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και εκεί «σταμάτησε» η ζωή του… Υποβλήθηκε σε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις, σχεδόν τέσσερις φορές διάβηκε την πόρτα του θανάτου, ταξίδεψε στο Ισραήλ για αποκατάσταση που δεν ήρθε ποτέ κι όμως παλεύει ακόμα καθημερινά σε ένα κατάλευκο και αποστειρωμένο δωμάτιο κλινικής με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
Ακούραστοι συνοδοιπόροι στον άνισο αγώνα που δίνει είναι οι ήρωες-γονείς του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τηςεφημερίδας, που εναλλάσσονται σε βάρδιες ανά 15 ημέρες για να είναι πλάι στο παιδί τους. Ταξιδεύουν χιλιόμετρα από το Τσοτύλι Κοζάνης, όπου μένουν, ένα δεκαπενθήμερο ο πατέρας και το άλλο η μάνα, για να μην μείνει μόνος ούτε λεπτό ο γιος τους. Το δράμα τους ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας: «οι γιατροί δύσκολα μας δίνουν ελπίδες, αλλά εγώ πιστεύω στο θαύμα. Συνεχίζω να πιστεύω και να προσεύχομαι κάθε εβδομάδα, από μοναστήρι σε μοναστήρι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Λαζαρίδης.
Και προσθέτει: «Ερχόμαστε πότε εγώ και πότε η μητέρα του εναλλάξ από το χωριό και μένουμε μαζί του. Από τότε που συνέβη το κακό σταματήσαμε τα πάντα κι είμαστε κοντά του. Μένουμε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είμαστε όλη την ημέρα μαζί του. Του μιλάμε και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του… Είμαι σίγουρος ότι μας ακούει».
ΠΗΓΗ: Εθνος της Κυριακής
Real.gr
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp