TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά

Πήγαινε κάτω

Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά Empty Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Δευ 12 Αυγ - 21:30

Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά

Εάν σας κλέψουν το κινητό σας τηλέφωνο, το λάπτοπ ή το τάμπλετ σας δηλώστε την κλοπή στην αστυνομία. Εάν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο, ειδοποιήστε αμέσως την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ώστε να ενεργοποιηθεί η φραγή. Για οποιαδήποτε χρήση ή κατανάλωση προκύπτει σε μια σύνδεση, «ευθύνη» έχει ο νόμιμος κάτοχός της και αυτό ισχύει και στην περίπτωση κλοπής, τουλάχιστον μέχρι η κλοπή να δηλωθεί στον πάροχο της σύνδεσης.

Η δήλωση κλοπής το γρηγορότερο -και η ενεργοποίηση της φραγής (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά)- είναι εξαιρετικά σημαντικές ενέργειες. Για παράδειγμα, η Toshiba παρέχει εγγύηση σε περίπτωση κλοπής και δέχεται να σας αντικαταστήσει το laptop, το tablet ή την τηλεόρασή της υπό προϋποθέσεις. Ανάμεσά τους, η δήλωση στην αστυνομία ως «κλοπή» εντός 48 ωρών.

Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα διαθέσιμα στα καταστήματα app για smartphone που αναλαμβάνουν να βρουν τα ίχνη του τηλεφώνου σας. Αυτά τα app, μπορεί να σας στείλουν ακόμα και την φωτογραφία του νέου κατόχου του κινητού σας, όταν κάνει το λάθος και αλλάξει την κάρτα SIM, το ενεργοποιήσει και συνδεθεί στο δίκτυο. Δεν θα σας ωφελήσει σε τίποτα το στοιχείο αυτό, εάν δεν έχετε κάνει έγκαιρα καταγγελία στην αστυνομία.

Επιπλέον, το app μπορεί να σας αποκαλύψει σε ποιο δίκτυο είναι συνδρομητής ο νέος κάτοχος του κινητού σας και άλλα μοναδικά στοιχεία. Εάν όμως στραφείτε στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, θα σας ζητήσουν την δήλωση κλοπής και μετά εισαγγελική παραγγελία για να αποκαλύψουν τα στοιχεία του συνδρομητή τους που έχει το κινητό σας.

Πάντως, πριν σας κλέψουν την συσκευή σας και για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια τουλάχιστον σε κρίσιμα προσωπικά δεδομένα, ακολουθήστε τις απαραίτητες αυτές ενέργειες που μας θυμίζει η ESET: Τι να κάνετε πριν σας κλέψουν το smartphone, το tablet ή το laptop σας.

Η Ελληνική Αστυνομία συστήνει τα ακόλουθα μέτρα για να αποφύγετε την κλοπή ή για να κατορθώσετε να βρείτε την άκρη στην συνέχεια:

Καταγράψτε και διατηρήστε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σας. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείτε να δείτε αυτόν τον αριθμό πληκτρολογώντας *#06# (σε iPhone, Settings, About, General).
Καταγράψτε τον αριθμό σειράς της συσκευής σας, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.
Δημιουργήστε ένα σταθερό δικό σας σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής. Ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση εντοπισμού του. (Μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν και ειδικά στυλό, με ακτίνες UV, οι οποίες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μόνο όταν φωτιστεί εμφανίζεται η εγγραφή).
Μην δίνετε με ευκολία το κινητό σας σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος ζητά να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάτε και να βεβαιώνεστε ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.
Μην εμπιστεύεστε έναν άγνωστο ο οποίος θα σας ζητήσει να δει το κινητό σας για να διαπιστώσει αν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.
Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύσετε τη ζωή ή τη σωματική σας ακεραιότητα για να διατηρήσετε στη κατοχή σας το κινητό σας τηλέφωνο.
Διαβάστε προσεκτικά και εφαρμόστε τις συμβουλές ασφάλειας του προμηθευτή του κινητού σου τηλεφώνου.

Για να αποφύγετε την κλοπή

Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη ή στην τσάντα όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
Διατηρήστε το κινητό σας τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN
Μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο όταν βρίσκεστε σε μέρη που δεν αισθάνεστε ασφαλής.
Προσπαθήστε να έχετε το κινητό σας όσο το δυνατόν αθέατο, όταν το έχετε μαζί σας ή το χρησιμοποιείτε στο δρόμο.
Βάλτε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεστε σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
Μην αφήνετε το κινητό σας χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεστε σε καφετέριες, χώρους διασκέδασης και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. Μη μπαίνετε στη θάλασσα, αφήνοντας το κινητό σας τηλέφωνο (και άλλα αντικείμενα) στην παραλία, χωρίς επιτήρηση.
Στο σπίτι, μην αφήνετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στο δρόμο.
Μην αφήνετε το κινητό σας χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσετε μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθετήστε το σε σημείο όπου δεν θα είναι ορατό.

Εάν σας κλέψουν, ενημερώστε αμέσως την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου και κάντε καταγγελία στην Αστυνομία. Καλέστε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.

Το Thinkpad Helix, ένα από τα νεότερα μέλη της οικογένειας Thinkpad Classic της Lenovo υποστηρίζει κρυπτογράφηση σε επίπεδο BIOS και το λογισμικό Computrace για τον εντοπισμό του λάπτοπ σε περίπτωση απώλειας δεδομένων ή κλοπής της συσκευής.



«Δεν σας έκλεψα εγώ το iPhone» λέει διαρκώς Αμερικανός συνταξιούχος Την απίθανη περιπέτεια ενός 59χρονου Αμερικανού μεταφέρει η τοπική εφημερίδα Las Vegas Review Journal, από την κομητεία Κλαρκ κοντά στο Λας Βέγκας. Επί δύο χρόνια, ένας συνταξιούχος δέχεται απρόσμενες επισκέψεις από ανθρώπους που τον κατηγορούν ότι τους έκλεψε το iPhone τους, με αποδείξεις. «Δεν έχω κλεμμένα τηλέφωνα» γράφει η πινακίδα που κρέμασε στην εξώπορτα του σπιτιού του.

Τιμή, εγγύηση και αντικλεπτική προστασία στην Ελλάδα για το πρώτο Ultrabook της Sony Με αφορμή την διάθεση του πρώτου ultrabook στην σειρά Sony VAIO, το tech.in.gr ζήτησε από την Sony στην Ελλάδα λεπτομέρειες για την υπηρεσία αντικλεπτικής προστασίας της Intel, την εγγύηση του πρώτου ultrabook, την τιμή και την διαθεσιμότητα των Sony VAIO της σειράς T. Δείτε τις απαντήσεις της Sony Ελλάς.

Απομακρυσμένη μαζική διαχείριση smartphone και tablet από την Wavelink Η Mobile Technology προτείνει μια λύση της Wavelink για την διαχείριση φορητών συσκευών iOS και Android επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων, το Wavelink Avalanche αναλαμβάνει να εντοπίζει τις φορητές συσκευές της επιχείρησης, υπηρεσία χρήσιμη σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, να διαγράψει τα ενδεχομένως ευαίσθητα δεδομένα τους ή να τις κλειδώσει από απόσταση.

Ασφάλιση φορητών υπολογιστών Samsung έως το τέλος του 2012 Η Samsung Electronics Hellas προσφέρει δωρεάν από τον Απρίλιο 2012 την υπηρεσία ασφάλισης Worry-Free Warranty για κάθε νέα αγορά φορητού υπολογιστή της Samsung. Το tech.in.gr αναζήτησε όλες τις λεπτομέρειες για την υπηρεσία. Ελέγξτε εάν η υπηρεσία ανανεώθηκε και για το 2013.

Toshiba Europe | Εγγύηση «Ό,τι κι αν συμβεί» σε laptop, tablet και TV Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του Toshiba Portege Z870, του πρώτου Ultrabook της Toshiba στην ελληνική αγορά, μαθαίνουμε ότι η Toshiba Europe εν μέσω κρίσης επιλέγει να διευρύνει την πολιτική χορήγησης εγγυήσεων σε τηλεοράσεις, ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές: Ειδικά στα laptop, με την εγγύηση «Ότι κι αν συμβεί», η Toshiba εγγυάται για ένα χρόνο και δωρεάν μια φορά επισκευή μετά από οποιοδήποτε ατύχημα, χορήγηση νέου σε περίπτωση κλοπής και ανάκτηση δεδομένων σε περίπτωση απώλειας.



Πηγή: tech.in.gr

*secnews.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 45
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κλοπή smartphone, laptop ή tablet: Τι να κάνετε πριν και… μετά 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης