Ζεστή απολαυστική σοκολάτα για τις κρύες νύχτες
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ροφήματα
Σελίδα 1 από 1
Ζεστή απολαυστική σοκολάτα για τις κρύες νύχτες
Ζεστή απολαυστική σοκολάτα για τις κρύες νύχτες
Τώρα που κρυώνει ο καιρός τι πιο ωραίο από μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα.O Jean-Paul Hévin είναι ένας από τους διασημότερους σοκολατοποιούς στον κόσμο. Διατηρεί 4 καταστήματα στο Παρίσι, 8 στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και η Ταϊβάν. Όταν ξεκίνησε το 1975 ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης στο Παρισινό Intercontinental δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από χρόνια θα κέρδιζε την πλέον σημαντική διάκριση της χώρας «Meilleur Ouvrier de France» και ότι θα γινόταν διάσημος για τις εκλεπτυσμένες σοκολατένιες δημιουργίες του σε όλον τον κόσμο. Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα » L” Express» αποκάλυψε τη μαγική συνταγή για ζεστή σοκολάτα:
Υλικά για 5 φλιτζάνια
1 λίτρο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά
160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σάρκα μάνγκο
40 γρ. crème fraiche
μερικούς σπόρους κόλιανδρου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κολίανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ, γαρνίρουμε με το σιφόν ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι” αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.
*govastileto.gr
Τώρα που κρυώνει ο καιρός τι πιο ωραίο από μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα.O Jean-Paul Hévin είναι ένας από τους διασημότερους σοκολατοποιούς στον κόσμο. Διατηρεί 4 καταστήματα στο Παρίσι, 8 στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και η Ταϊβάν. Όταν ξεκίνησε το 1975 ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης στο Παρισινό Intercontinental δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από χρόνια θα κέρδιζε την πλέον σημαντική διάκριση της χώρας «Meilleur Ouvrier de France» και ότι θα γινόταν διάσημος για τις εκλεπτυσμένες σοκολατένιες δημιουργίες του σε όλον τον κόσμο. Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα » L” Express» αποκάλυψε τη μαγική συνταγή για ζεστή σοκολάτα:
Υλικά για 5 φλιτζάνια
1 λίτρο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά
160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σάρκα μάνγκο
40 γρ. crème fraiche
μερικούς σπόρους κόλιανδρου
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κολίανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ, γαρνίρουμε με το σιφόν ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι” αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.
Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.
*govastileto.gr
Παρόμοια θέματα
» Αυθεντική ζεστή σοκολάτα
» Ζέστη! Ξεκινά η πρώτη ζεστή εβδομάδα
» ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
» ΝΥΧΤΕΣ ΑΠΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
» ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
» Ζέστη! Ξεκινά η πρώτη ζεστή εβδομάδα
» ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
» ΝΥΧΤΕΣ ΑΠΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ
» ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Ροφήματα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp