TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Empty ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Σαβ 7 Δεκ - 18:00

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Τα «Vanillekipferl» όπως λέγονται σε Γερμανία και Αυστρία είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κουλουράκι και πάρα πολύ νόστιμο! Με ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα ή καφέ είναι ιδανικά για μια χειμωνιάτικη μέρα! Καλή όρεξη!

400 γρ αλεύρι
350 γρ βούτυρο κρύο
150 - 200 γρ αμύγδαλα τριμμένα (με ή χωρίς φλοιό, όπως αρέσει)
100 γρ ζάχαρη
4 κρόκους αυγού
1-2 βανίλιες

Ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με μία βανίλια

Δουλεύουμε όλα τα υλικά γρήγορα με τα χέρια μας να γίνει μια ομοιογενή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ψυγείο για περίπου μια ώρα. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα / αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς. Από τη ζύμη πλάθουμε μισοφέγγαρα και τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να πάρουν τα κουλουράκια ανοιχτό χρυσαφί χρώμα. Όταν θα είναι πια χλιαρά τα βουτάμε σε ζάχαρη άχνη με βανίλια να καλυφτούν καλά.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ INT_Vanillekipferl_carte-postale_istock_02
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ - ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης