TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ

Πήγαινε κάτω

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ Empty ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 22 Δεκ - 20:04

Από τον Chef Χρήστο Λάμπρου


270 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
150 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
2 βανίλιες
Κανέλα & μοσχοκάρυδο
50 γρ. ξηρούς καρπούς
120 γρ. κουβερτούρα
20 γρ. μπισκότα σοκολάτας
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για το γλάσο:300 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
300 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο, τη ζάχαρη και προσθέτουμε στη συνέχεια 1 – 1 τα αβγά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αναμειγνύουμε με την σπάτουλα το γιαούρτι, το μέλι , τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους ξηρούς καρπούς. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Στο σκεύος που θα ψήσουμε την πίτα στρώνουμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα κρατώντας 4 – 5 κ.σ. . Αναμειγνύουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με τα τριμμένα μπισκότα και 1 κ.γ. λάδι, προσθέτουμε το μείγμα στη ζύμη για την βασιλόπιτα που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του σκεύους και ανακατεύουμε με την σπάτουλα για να αποκτήσει υφή μαρμπρέ. Με βρεγμένα χέρια πατάμε απαλά την επιφάνεια της βασιλόπιτας για να ψηθεί ομοιόμορφα και καρφώνουμε στο κέντρο ακριβώς ένα καλαμάκι για να ψηθεί πιο γρήγορα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε για 5 λεπτά τη μαργαρίνη με βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Όταν έχει κρυώσει η βασιλόπιτα, απλώνουμε το γλάσο και διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρουμε.


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ 285c
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης