Το κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά: Με πλούσια γεύση ινδικής καρύδας
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Το κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά: Με πλούσια γεύση ινδικής καρύδας
Το κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά: Με πλούσια γεύση ινδικής καρύδας
Υλικά
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ. ινδική καρύδα
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1,5 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Φλούδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα εναλλάσοντάς το με γάλα και βούτυρο.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κοκκινίσει σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας ή του μαχαιριού να μας δείξει πως είμαστε έτοιμοι.Μόλις το γλυκό μας κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντάς τα μέχρι να πάρουν βράση και να αναμειχθούν σωστά. Αυτό δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό μας.
Extra tip
Να θυμάστε πως για να μας πετύχουν τα γλυκά που έχουν σιρόπι πρέπει πάντα το ένα από τα δύο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο.
Μπορούμε να κάνουμε στρώματα το κέικ μας, φτιάχνοντας τη διπλάσσια ποσότητα κέικ και αφού είναι έτοιμο το κόβουμε σε λωρίδες και ανάμεσά τους βάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής.
*govastileto.gr
Υλικά
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ. ινδική καρύδα
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1,5 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Φλούδα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και την καρύδα εναλλάσοντάς το με γάλα και βούτυρο.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κοκκινίσει σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας ή του μαχαιριού να μας δείξει πως είμαστε έτοιμοι.Μόλις το γλυκό μας κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντάς τα μέχρι να πάρουν βράση και να αναμειχθούν σωστά. Αυτό δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό μας.
Extra tip
Να θυμάστε πως για να μας πετύχουν τα γλυκά που έχουν σιρόπι πρέπει πάντα το ένα από τα δύο να είναι ζεστό και το άλλο κρύο.
Μπορούμε να κάνουμε στρώματα το κέικ μας, φτιάχνοντας τη διπλάσσια ποσότητα κέικ και αφού είναι έτοιμο το κόβουμε σε λωρίδες και ανάμεσά τους βάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής.
*govastileto.gr
Παρόμοια θέματα
» Ανάκληση ινδικής καρύδας από τον ΕΦΕΤ
» Κέικ με γεύση φουντούκι
» Κέικ με γεύση μανταρίνι
» Παραιτήθηκε ο Καρύδας από τη Βέροια
» Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
» Κέικ με γεύση φουντούκι
» Κέικ με γεύση μανταρίνι
» Παραιτήθηκε ο Καρύδας από τη Βέροια
» Πατάτες με κοτόπουλο ογκρατέν που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp