Γλυκά μακαρόν
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Γλυκά μακαρόν
Γλυκά μακαρόν
Υλικά
Για 4-6 άτομα
230 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
4 ασπράδια
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα της αμυγδαλόψιχας με τη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα, μικρούς δίσκους από το μείγμα με διάμετρο περίπου 3 εκ.
Αφήνουμε τα μακαρόν ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα μακαρόν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μισά μακαρόν και σκεπάζουμε τα με τα υπόλοιπα.
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 4-6 άτομα
230 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
4 ασπράδια
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα της αμυγδαλόψιχας με τη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα, μικρούς δίσκους από το μείγμα με διάμετρο περίπου 3 εκ.
Αφήνουμε τα μακαρόν ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα μακαρόν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μισά μακαρόν και σκεπάζουμε τα με τα υπόλοιπα.
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» ΕΦΗ ΘΩΔΗ - ΓΛΥΚΑ ΓΛΥΚΑ
» Μακαρόν με λευκή σοκολάτα
» Γλυκά ταρτάκια
» Χαρίζονται κουταβάκια σκέτη γλύκα!
» ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΑΙΝΤΕ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ
» Μακαρόν με λευκή σοκολάτα
» Γλυκά ταρτάκια
» Χαρίζονται κουταβάκια σκέτη γλύκα!
» ΓΛΥΚΕΡΙΑ - ΑΙΝΤΕ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp