Μους φράουλας
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Μους φράουλας
Μους φράουλας
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κιλό ώριμες φράουλες
6 φύλλα ζελατίνη
130 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
για τη διακόσμηση
1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα δύο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού πηκτίνη μήλου
100 γραμμάρια χυμός φράουλας
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράφουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες). Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.
Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολ ή τη μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για τη διακόσμηση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, την πηκτίνη, το χυμό φράουλας και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πάρει βράση και δέσει.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα που μόλις φτιάαξαμε σε ένα σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτό γλασάρουμε τη δροσερή φραουλένια μους.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi.gr
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κιλό ώριμες φράουλες
6 φύλλα ζελατίνη
130 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
για τη διακόσμηση
1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα δύο
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού πηκτίνη μήλου
100 γραμμάρια χυμός φράουλας
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράφουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες). Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας.
Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά. Βάζουμε τη μους σε ατομικά μπολ ή τη μοιράζουμε σε ψηλά ποτήρια και την κρυώνουμε στο ψυγείο.
Για τη διακόσμηση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε στη μέση. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, την πηκτίνη, το χυμό φράουλας και την τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου πάρει βράση και δέσει.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα που μόλις φτιάαξαμε σε ένα σκεύος, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Με αυτό γλασάρουμε τη δροσερή φραουλένια μους.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
sidagi.gr
Παρόμοια θέματα
» χυμός φράουλας
» Σιρόπι φράουλας
» Μούς σοκολάτας με καφέ
» Τούρτα σοκολάτας με κομματάκια φράουλας
» Μους ανανά με λάιμ
» Σιρόπι φράουλας
» Μούς σοκολάτας με καφέ
» Τούρτα σοκολάτας με κομματάκια φράουλας
» Μους ανανά με λάιμ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp