TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα! Αυτός είναι ο ιδανικός μεζές για τσίπουρο

Πήγαινε κάτω

Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα! Αυτός είναι ο ιδανικός μεζές για τσίπουρο Empty Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα! Αυτός είναι ο ιδανικός μεζές για τσίπουρο

Δημοσίευση από ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM Παρ 14 Μαρ - 23:36

Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα! Αυτός είναι ο ιδανικός μεζές για τσίπουρο Keftedakia

Υλικά:

2000 γρ. σύκα
100 ml τσίπουρο
70 γρ. παρμεζάνα
6 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
8 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
5 κ.σ. πετιμέζι
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος Προετοιμασίας
3 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη διαδικασία μαρινάροντας τα σύκα με το τσίπουρο. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα σύκα και τα ραντίζουμε με το τσίπουρο. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Αφού περάσει το διάστημα αυτό, στραγγίζουμε τα σύκα από τα υγρά και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα σύκα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καρυδόψιχα, το σουσάμι, το πετιμέζι, την τριμμένη παρμεζάνα, την κανέλλα, το γαρίφαλο και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Πλάθουμε τη ζύμη μας από σύκο σε μικρά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70 βαθμούς σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα για περίπου 1 ½ – 2 ώρες. Και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε με το τσίπουρο μας.

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα κεφτεδάκια σύκου σε αποστειρωμένα βαζάκια (οδηγίες αποστείρωσης εδώ) εάν τα τυλίξουμε το κάθε ένα ξεχωριστά σε διαφανή μεμβράνη. Με τον τρόπο αυτό μπορούν αν διατηρηθούν έσω και 6 μήνες. Όταν ανοίξουμε ένα από τα βάζα, τότε μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για περίπου 10 – 15 ημέρες.

*govastileto.gr
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM
Διαχειριστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Άντρας
Όνομα : Βασίλης
Τόπος Τόπος : Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Ηλικία Ηλικία : 44
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 41153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 320
Browser Browser : Κεφτεδάκια σύκου με παρμεζάνα! Αυτός είναι ο ιδανικός μεζές για τσίπουρο 41610

https://www.facebook.com//groups/trelostwnfm.forumgreek/ https://twitter.com/Trelostwnfm

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης