ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Υλικά
για το προζύμι
1 κούπα χλιαρό γάλα,
1 κ.σ ζάχαρηι
1 φακελάκι ξερή μαγιά +1 κ.γ.
2/3 της κούπας αλεύρι
Για τη ζύμη
1/2 της κούπα λάδι και 1/3 της κούπας για το τέλος
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. μαχλέπι
1/3 κ.γ. μαστίχα
1 φακελάκι βανίλια
1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό γάλα (θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειαστεί)
Αλεύρι 900 γρμ. (εγώ χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις)
Για την μυζήθρα
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
1 αυγό
3 κ.σ. σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 αυγό για να τα αλείψουμε
κανέλα για να τα πασαπαλίσουμε
Ζυμώνουμε τη μυζήθρα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το αυγό, και το σιμιγδάλι καλά, να ενωθούν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, και το μαχλέπι με τη βανίλια και τη μαστίχα, και και τα βάζουμε στο προζύμι.
Ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι, και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά το χλιαρό γάλα, μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Ίσως χρειαστεί όλο το γάλα ίσως όχι. Θα δείτε ζυμώνοντας.
Τέλος, ρίχνουμε και το 1/3 της κούπας το λάδι, και διπλώνουμε τη ζύμη, μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Αφήνουμε σκεπασμένο το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, και με ένα μικρό ξυλικάκι ανοίγουμε μικρούς κύκλους
Βάζουμε στη μέση μια σειρά μυζήθρα και κλείνουμε σε φάκελο.
Δηλαδή διπλώνουμε τη ζύμη δεξιά αριστερά και πάνω κάτω.
Βάζουμε τα καλιτσούνια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Περιμένουμε να φουσκώσουν, και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
για το προζύμι
1 κούπα χλιαρό γάλα,
1 κ.σ ζάχαρηι
1 φακελάκι ξερή μαγιά +1 κ.γ.
2/3 της κούπας αλεύρι
Για τη ζύμη
1/2 της κούπα λάδι και 1/3 της κούπας για το τέλος
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. μαχλέπι
1/3 κ.γ. μαστίχα
1 φακελάκι βανίλια
1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό γάλα (θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειαστεί)
Αλεύρι 900 γρμ. (εγώ χρησιμοποιώ για όλες τις χρήσεις)
Για την μυζήθρα
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
1 αυγό
3 κ.σ. σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 αυγό για να τα αλείψουμε
κανέλα για να τα πασαπαλίσουμε
Ζυμώνουμε τη μυζήθρα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το αυγό, και το σιμιγδάλι καλά, να ενωθούν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά, και το μαχλέπι με τη βανίλια και τη μαστίχα, και και τα βάζουμε στο προζύμι.
Ανακατεύουμε, βάζουμε το αλεύρι, και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σιγά σιγά το χλιαρό γάλα, μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Ίσως χρειαστεί όλο το γάλα ίσως όχι. Θα δείτε ζυμώνοντας.
Τέλος, ρίχνουμε και το 1/3 της κούπας το λάδι, και διπλώνουμε τη ζύμη, μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Αφήνουμε σκεπασμένο το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, και με ένα μικρό ξυλικάκι ανοίγουμε μικρούς κύκλους
Βάζουμε στη μέση μια σειρά μυζήθρα και κλείνουμε σε φάκελο.
Δηλαδή διπλώνουμε τη ζύμη δεξιά αριστερά και πάνω κάτω.
Βάζουμε τα καλιτσούνια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Περιμένουμε να φουσκώσουν, και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» ΤΕΙ Κρήτης
» Η Ιστορία της Κρήτης
» Πολυτεχνείο Κρήτης
» Σεισμός 4,3R νότια της Κρήτης
» Σεισμός 4,9R νότια της Κρήτης
» Η Ιστορία της Κρήτης
» Πολυτεχνείο Κρήτης
» Σεισμός 4,3R νότια της Κρήτης
» Σεισμός 4,9R νότια της Κρήτης
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp