TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΜΙΛΦΕΪΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ

Πήγαινε κάτω

ΜΙΛΦΕΪΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ Empty ΜΙΛΦΕΪΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Κυρ 27 Απρ - 17:38

Είναι συνταγή των ζαχαροπλαστίων "Κωνσταντινίδη"!

Υλικά για την κρέμα:

   150 γρ. ζάχαρη
   1 λίτρο γάλα
   4 κρόκοι αυγών
   100 γρ. αλεύρι
   25 γρ. βούτυρο φρέσκο
   1 κουταλάκι βανίλια
   500 γρ. κρεμά γάλακτος

Υλικά για τη σαντιγύ:

1 λίτρο κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 πακέτο σφολιάτα
λίγη ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση


Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
   

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη μισή ζαχαρη και ανακατεύουμε.
   
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.
Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κροκούς.
Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.
Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
 
Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημένη κρεμά γάλακτος. Η κρεμά για την γέμιση είναι έτοιμη.
   
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λιτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγύ.
   
Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.
   
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρεμά για τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας. Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
   
Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.
   
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


ΜΙΛΦΕΪΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ 6275-milfeig-zaxaroplasteiou-by-xaroula
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΜΙΛΦΕΪΓ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης