TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

MUFFINS ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ (κόκκινα βατόμουρα)

Πήγαινε κάτω

MUFFINS ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ (κόκκινα βατόμουρα)  Empty MUFFINS ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ (κόκκινα βατόμουρα)

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 5 Μάης - 19:58



Νοστιμούλια και ανοιξιάτικα..... Very Happy 

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά  
150 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ ζάχαρη
100 ml αριάνη (ξυνόγαλο)
2 κ.γλ. (κοφτά) μπέικιν πάουντερ
170 γρ αλεύρι
30 γρ παπαρουνόσπορο (αλεσμένο)
2 λεμόνια
100 γρ ζάχαρη άχνη
3 cl Limoncello*
150 γρ τυρί μασκαρπόνε (εναλλακτικά ανθότυρο)
2 βανίλιες
150 γρ φραμπουάζ (κόκκινα βατόμουρα)
μερικά φύλλα δυόσμο / λεμονόχορτο για γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε προσεχτικά το αριάνι (ξυνόγαλο).

Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν με το παπαρουνόσπορο. Ρίχνουμε σιγά το μίγμα αλευριού στο μίγμα βουτύρου και με μια σπάτουλα δουλεύουμε προσεχτικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μείνει αφράτο το μίγμα μας.

Σε μια φόρμα για muffins  (12 τεμάχια) βάζουμε σε κάθε βαθούλωμα από ένα χαρτάκι για muffins και γεμίζουμε με τη ζύμη μας σε ύψος περίπου 2/3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Στίβουμε τα 2 λεμόνια και ανακατεύουμε το χυμό με τη ζάχαρη άχνη και το ποτό Limoncello. Βγάζουμε τα muffins από το φούρνο. Πασπαλίζουμε τα ζεστά γλυκά με το μίγμα λεμονιού και τα αφήνουμε να απορροφήσουν καλά το υγρό και να κρυώσουν.

Χτυπάμε για λίγο στο μίξερ το μασκαρπόνε (ανθότυρο) με τις βανίλιες και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χωνάκι σε αστεροειδές σχήμα. Με τη σακούλα βάζουμε τούφες της κρέμας πάνω στα muffins. Εναλλακτικά απλά μοιράζουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι στα γλυκά μας. Τέλος τοποθετούμε τα φρούτα πάνω στη κρέμα και γαρνίρουμε με ένα ή δύο φύλλα δυόσμου ή λεμονόχορτου.



*Το Limoncello είναι ένα παραδοσιακό λικέρ λεμονιού από την Ιταλία. Είναι πάρα πολύ νόστιμο, φρουτόδες και ταιριάζει σε πολλά γλυκά.... Το link εδώ περιγράφει την προέλευσή του και δίνει επίσης μια συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο.... Δοκιμάστε! Αξίζει...

http://www.oinoxoos.net/liker/3860/Limoncello

MUFFINS ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ (κόκκινα βατόμουρα)  ZitronenMohnMuffins4
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : MUFFINS ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ (κόκκινα βατόμουρα)  41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης