ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
Νομίζω είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες συνταγές για γλυκό που έχω δει τον τελευταίο καιρό..... αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό!!
"Αυτό το κέϊκ, είναι πολύ υγρό, κι έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γεύση που οι μεν λάτρεις της μπύρας θα αναγνωρίσουν αμέσως από που προέρχεται, οι μεν μη-λάτρεις θα αναρωτιούνται πως καταφέρατε να έχετε μια τόσο ενδιαφέρουσα γεύση από το κακάο που χρησιμοποιήσατε. Το μοσχοκάρυδο δεν είναι εμφανές, αλλά προσθέτει ένα λεπτό, πικάντικο άρωμα και το γλυκόπικρο γλάσο συμπληρώνει τέλεια την όλη γεύση αυτού του κέϊκ, οπότε μην το παραλείψετε."
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα μαύρη μπύρα (π.χ. Amstel Bock, Fix Dark κλπ. βασικά όποια αρέσει αλλά να είναι μαύρη!)
1/2 κούπα βούτυρο-125 γρ
6 κσ κακάο
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κγ σόδα μαγειρικής
1/4 κγ αλάτι
1/3 κγ μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο αυγό
1/3 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
Για το γλάσο:
1/4 κούπας Amstel Bock
2 κσ σιρόπι γλυκόζης
115 γρ κουβερτούρα, ιδανικά με άνω των 60% κακάο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε μια τετράγωνη φόρμα ή πυρέξ, των 20 εκατοστών.
Σε ένα κατσαρολάκι, ενώστε την μαύρη μπύρα με το βούτυρο-σε θερμοκρασία δωματίου πάντα- και πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα να ενωθούν. Μόλις πάει να πάρει βράση το μείγμα, σβήνετε την φωτιά, και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Θέλουμε να γίνει χλιαρό.
Στον κάδο του μίξερ, ενώστε κι ανακατέψτε καλά μαζί, το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Προσθέστε το μείγμα της μπύρας, και ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, το αυγό και το γιαούρτι. Θέλουμε μόλις να ενωθούν τα υλικά, οπότε μην παρά-ανακατέψετε.
Αδειάστε την ζύμη σας στην έτοιμη φόρμα, και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε το γλάσο ενώνοντας την μπύρα με το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Τα φέρνετε σε βράση ανακατεύοντας, και σβήνετε αμέσως την φωτιά, γιατί έχει την τάση να αφρίζει το μείγμα. Προσθέστε την κουβερτούρα, και με έναν αυγοδάρτη, ανακατέψτε καλά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, και να έχετε ένα ομοιόμορφο και γυαλιστερό μείγμα.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει για 5-10 λεπτά, και μετά περιχύστε το κέικ, αφού το έχετε αναποδογυρίσει σε πιατέλα. Το γλάσο θέλει περίπου 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί, αλλά μπορείτε να καταλώσετε το κέικ και πριν!
"Αυτό το κέϊκ, είναι πολύ υγρό, κι έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γεύση που οι μεν λάτρεις της μπύρας θα αναγνωρίσουν αμέσως από που προέρχεται, οι μεν μη-λάτρεις θα αναρωτιούνται πως καταφέρατε να έχετε μια τόσο ενδιαφέρουσα γεύση από το κακάο που χρησιμοποιήσατε. Το μοσχοκάρυδο δεν είναι εμφανές, αλλά προσθέτει ένα λεπτό, πικάντικο άρωμα και το γλυκόπικρο γλάσο συμπληρώνει τέλεια την όλη γεύση αυτού του κέϊκ, οπότε μην το παραλείψετε."
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα μαύρη μπύρα (π.χ. Amstel Bock, Fix Dark κλπ. βασικά όποια αρέσει αλλά να είναι μαύρη!)
1/2 κούπα βούτυρο-125 γρ
6 κσ κακάο
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κγ σόδα μαγειρικής
1/4 κγ αλάτι
1/3 κγ μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο αυγό
1/3 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
Για το γλάσο:
1/4 κούπας Amstel Bock
2 κσ σιρόπι γλυκόζης
115 γρ κουβερτούρα, ιδανικά με άνω των 60% κακάο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε μια τετράγωνη φόρμα ή πυρέξ, των 20 εκατοστών.
Σε ένα κατσαρολάκι, ενώστε την μαύρη μπύρα με το βούτυρο-σε θερμοκρασία δωματίου πάντα- και πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα να ενωθούν. Μόλις πάει να πάρει βράση το μείγμα, σβήνετε την φωτιά, και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Θέλουμε να γίνει χλιαρό.
Στον κάδο του μίξερ, ενώστε κι ανακατέψτε καλά μαζί, το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Προσθέστε το μείγμα της μπύρας, και ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, το αυγό και το γιαούρτι. Θέλουμε μόλις να ενωθούν τα υλικά, οπότε μην παρά-ανακατέψετε.
Αδειάστε την ζύμη σας στην έτοιμη φόρμα, και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε το γλάσο ενώνοντας την μπύρα με το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Τα φέρνετε σε βράση ανακατεύοντας, και σβήνετε αμέσως την φωτιά, γιατί έχει την τάση να αφρίζει το μείγμα. Προσθέστε την κουβερτούρα, και με έναν αυγοδάρτη, ανακατέψτε καλά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, και να έχετε ένα ομοιόμορφο και γυαλιστερό μείγμα.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει για 5-10 λεπτά, και μετά περιχύστε το κέικ, αφού το έχετε αναποδογυρίσει σε πιατέλα. Το γλάσο θέλει περίπου 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί, αλλά μπορείτε να καταλώσετε το κέικ και πριν!
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp