TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

Πήγαινε κάτω

ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ Empty ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Παρ 23 Μάης - 19:31

Νομίζω είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες συνταγές για γλυκό που έχω δει τον τελευταίο καιρό..... αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρετικό!!


"Αυτό το κέϊκ, είναι πολύ υγρό, κι έχει μια ιδιαίτερα πλούσια γεύση που οι μεν λάτρεις της μπύρας θα αναγνωρίσουν αμέσως από που προέρχεται, οι μεν μη-λάτρεις θα αναρωτιούνται πως καταφέρατε να έχετε μια τόσο ενδιαφέρουσα γεύση από το κακάο που χρησιμοποιήσατε. Το μοσχοκάρυδο δεν είναι εμφανές, αλλά προσθέτει ένα λεπτό, πικάντικο άρωμα και το γλυκόπικρο γλάσο συμπληρώνει τέλεια την όλη γεύση αυτού του κέϊκ, οπότε μην το παραλείψετε."


ΥΛΙΚΑ:

   1/2 κούπα μαύρη μπύρα (π.χ. Amstel Bock, Fix Dark κλπ. βασικά όποια αρέσει αλλά να είναι μαύρη!)
   1/2 κούπα βούτυρο-125 γρ
   6 κσ κακάο
   1 κούπα αλεύρι
   1 κούπα καστανή ζάχαρη
   1/2 κγ σόδα μαγειρικής
   1/4 κγ αλάτι
   1/3 κγ μοσχοκάρυδο
   1 μεγάλο αυγό
   1/3 κούπας στραγγιστό γιαούρτι

     Για το γλάσο:

   1/4 κούπας Amstel Bock
   2 κσ σιρόπι γλυκόζης
   115 γρ κουβερτούρα, ιδανικά με άνω των 60% κακάο


ΟΔΗΓΙΕΣ:

   Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε μια τετράγωνη φόρμα ή πυρέξ, των 20 εκατοστών.
   Σε ένα κατσαρολάκι, ενώστε την μαύρη μπύρα με το βούτυρο-σε θερμοκρασία δωματίου πάντα- και πάνω από μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα να ενωθούν. Μόλις πάει να πάρει βράση το μείγμα, σβήνετε την φωτιά, και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Θέλουμε να γίνει χλιαρό.
   Στον κάδο του μίξερ, ενώστε κι ανακατέψτε καλά μαζί, το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
   Προσθέστε το μείγμα της μπύρας, και ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, το αυγό και το γιαούρτι. Θέλουμε μόλις να ενωθούν τα υλικά, οπότε μην παρά-ανακατέψετε.
   Αδειάστε την ζύμη σας στην έτοιμη φόρμα, και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
   Πριν το σερβίρετε, φτιάχνετε το γλάσο ενώνοντας την μπύρα με το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι. Τα φέρνετε σε βράση ανακατεύοντας, και σβήνετε αμέσως την φωτιά, γιατί έχει την τάση να αφρίζει το μείγμα. Προσθέστε την κουβερτούρα, και με έναν αυγοδάρτη, ανακατέψτε καλά, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, και να έχετε ένα ομοιόμορφο και γυαλιστερό μείγμα.
   Αφήστε το γλάσο να κρυώσει για 5-10 λεπτά, και μετά περιχύστε το κέικ, αφού το έχετε αναποδογυρίσει σε πιατέλα. Το γλάσο θέλει περίπου 1 ώρα για να σταθεροποιηθεί, αλλά μπορείτε να καταλώσετε το κέικ και πριν!


ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ Blogger-image-579776640
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΕΪΚ ΜΑΥΡΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης