TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΙΟΥΝΕΦΕ Empty ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΙΟΥΝΕΦΕ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Τετ 4 Ιουν - 0:01

ΥΛΙΚΑ

   300 γραμμ. φύλλο κανταΐφι
   3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο γάλακτος λιωμένο
   250 γραμμ. μυζήθρα γλυκιά ή ανθότυρο λιωμένο
   1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
   
Για το σιρόπι
   
2 φλ. ζάχαρη
   1½ φλ. νερό
   1 ξύλο κανέλα
   φλούδα λεμονιού
   1/2 λεμόνι (χυμός)


Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το αφρατεύουμε. Βουτυρώνουμε δύο ταψάκια20 εκ. το καθένα. Απλώνουμε από μία στρώση κανταΐφι. Τρίβουμε τη μυζήθρα ή τη λιώνουμε με πιρούνι. Την ισομοιράζουμε στα δύο ταψάκια. Καλύπτουμε με κανταΐφι και ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήνουμε 20΄. Αναποδογυρίζουμε το κιουνεφέ (όπως την ομελέτα) για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 15΄ επιπλέον. Στο μεταξύ βράζουμετα υλικά για το σιρόπι 3΄-4΄ κι όπως βγάζουμε καυτό το κιουνεφέ από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και το σερβίρουμε κόβοντάς το σε τρίγωνα κομμάτια.

Σερβίρεται ζεστό, με μπόλικο φιστίκι Αιγίνης.


ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΙΟΥΝΕΦΕ Kantaifi-kiounefe
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΙΟΥΝΕΦΕ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης