TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

Πήγαινε κάτω

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ Empty ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Τετ 4 Ιουν - 22:54

ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ DSCN1489


ΥΛΙΚΑ (9 κομματια)

600 γρ. περιπου αλευρι δυνατο για τσουρεκια και γλυκα ψωμια κοσκινισμενο
100 γρ.ζαχαρη
8 γρ.ξερη μαγια
1 πρεζα ζαχαρη
4 κ.σουπας ελαιολαδο
1/2 κ.γλυκου αλατι
350 ml χλιαρο νερο
300 γρ.μερεντα
Λιγο γαλα για αλλειμα

Για την επικαλυψη

60 γρ.κουβερτουρα γαλακτος λιωμενη σε μπεν μαρι μαζι με λιγες σταγονες κρεμας γαλακτος
60 γρ.λευκη κουβερτουρα λιωμενη σε μπεν μαρι μαζι με λιγες σταγονες κρεμας γαλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ βαζουμε το χλιαρο νερο με την μαγια την 1 πρεζα ζαχαρη το ελαιολαδο, ανακατευουμε καλα να διαλυθει η μαγια και  αφηνουμε να ενεργοποιηθει η μαγια (να φουσκωσει). Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι, ριχνουμε ζαχαρη, αλατι, ανακατευουμε καλα και προσθετουμε την ενεργοποιημενη μαγια. Με κουταλι ανακατευουμε καλα, και μολις δουμε οτι μαζευτηκε η ζυμη σαν μπαλα στο κουταλι την παιρνουμε και την βαζουμε στον αλευρωμενο παγκο μας και ζυμωνουμε δυνατα για 5-7 λεπτα. Αν η ζυμη μας κολλαει την ραντιζουμε με λιγο αλευρακι.Θελουμε την ζυμη μας μαλακη χωρις να μας κολλαει. Την βαζουμε σκεπασμενη σε πολυ ζεστο χωρο του σπιτιου και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο. Κατοπιν την παιρνουμε και την χωριζουμε σε 9 μπαλακια.Τα 8 μπαλακια τα θελουμε σε μεγεθος ενος μανταρινιου και το ενατο σαν ενα μεγαλο πορτοκαλι.
Αλευρωνουμε ελαφρα το παγκο μας ακουμπαμε το μπαλακι και με την παλαμη μας το πατικωνουμε να ανοιξει-πλατυνει η ζυμη και στρωνουμε στην μεση απο 1 κουταλια σουπας μερεντα. Πιανουμε ολες τις ακρες της ζυμης και κλεινουμε σε πουγκι. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και με τα υπολοιπα και τα βαζουμε σε στρογγυλο ταψακι 24 χ 24 το ενα μπαλακι διπλα στο αλλο και το μεγαλυτερο στην μεση δημιουργωντας ετσι μια μαργαριτα, στρωμενο με λαδοκολλα, τα βαζουμε σε ζεστο παλι μερος για 20 λεπτα να φουσκωσουν (αν ειναι αρκετα ζεστος ο χωρος στο τεταρτο θα εχουν φουσκωσει) τα αλλειφουμε με λιγο γαλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις στην τελευταια σχαρα για 25 -30 λεπτα μεχρι να ροδισει.(αναλογα τον φουρνο μας). Αφου ψηθει την αφαιρουμε απο το ταψι την βαζουμε σε σχαρα να μην ιδρωσει και λιωνουμε ξεχωριστα τις σοκολατες σε μπεν μαρι και ριχνουμε απο λιγη κρεμα γαλακτος να αραιωσουμε ελαχιστα τις σοκολατες, και περιχυνουμε απο πανω, την μαδαμε και την μοιραζουμε για το πρωινο κολατσιο μας.


ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ DSCN1500
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης