Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τους ηλικιωμένους γονείς μας
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τους ηλικιωμένους γονείς μας
Οι γονείς για όλους μας είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας .Γιατί μας έφεραν στη ζωή και με υπομονή κι αγάπη μας έμαθαν τη ζωή.
Όταν όμως τα χρόνια περάσουν και κάποτε η ηλικία βαρύνει στους ώμους τους, είναι φορές που αντιμετωπίζονται ως βάρος από τα παιδιά τους. Τα παρακάτω λόγια ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο όσους έχουν ηλικιωμένους γονείς ...
χρειάζεται υπομονή.
Εάν μια μέρα με δεις “γέρο”, εάν λερώνομαι όταν τρώω και δεν μπορώ να ντυθώ, έχε υπομονή.
Θυμήσου πόσο καιρό μου πήρε για να σου τα μάθω… αυτά όταν εσύ ήσουν μικρός.
Εάν όταν μιλάω μαζί σου επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, μην με διακόπτεις, άκουσε με.
Όταν ήσουν μικρός κάθε μέρα σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.
Όταν δεν θέλω να πλυθώ μην με μαλώνεις και μην με κάνεις να αισθάνομαι ντροπή…
Θυμήσου όταν έτρεχα από πίσω σου και έβρισκες δικαιολογίες όταν δεν ήθελες να πλυθείς.
Όταν βλέπεις την άγνοιά μου στις νέες τεχνολογίες, δώσε μου χρόνο και μη με κοιτάς ειρωνικά,
εγώ είχα όλη την υπομονή να σου μάθω το αλφάβητο.
Όταν κάποιες φόρες δεν μπορώ να θυμηθώ ή χάνω τον συνειρμό των λέξεων,
δώσε μου χρόνο για να θυμηθώ και εάν δεν τα καταφέρνω μην θυμώνεις…
Το πιο σπουδαίο πράγμα δεν είναι εκείνο που λέω αλλά η ανάγκη που έχω να είμαι μαζί σου και κοντά σου και να με ακούς.
Όταν τα πόδια μου είναι κουρασμένα και δεν μου επιτρέπουν να βαδίσω μην μου συμπεριφέρεσαι σαν να ήμουν ένα “βάρος”,
έλα κοντά μου με τα δυνατά σου μπράτσα, όπως έκανα εγώ όταν ήσουν μικρός και έκανες τα πρώτα σου βήματα.
Όταν λέω πως θα ήθελα να “πεθάνω”… μη θυμώνεις, μια μέρα θα καταλάβεις τι είναι αυτό που με σπρώχνει να το πω.
Προσπάθησε να καταλάβεις πως στην ηλικία μου δεν ζεις, επιβιώνεις.
Μια μέρα θα ανακαλύψεις ότι παρόλα τα λάθη μου πάντοτε ήθελα το καλύτερο για σένα, για να σου ανοίξω τον δρόμο.
Βοήθησέ με να περπατήσω, βοήθησέ με να τελειώσω τις ημέρες μου με αγάπη και υπομονή.
Σε αγαπώ παιδί μου…»
*agioritikovima.gr
Απ: Ένα συγκλονιστικό κείμενο για τους ηλικιωμένους γονείς μας
Όλα αλήθεια.......
Και οι δικοί μου έχουν ξεπεράσει ένα όριο ηλικίας (η μάνα μου γεννημένη 1944, ο πατέρας μου 1936)… και προς το παρόν παθαίνω πλάκα και χαίρομαι για το πόσο καλά και γεροί είναι... υπάρχουν φυσικά τα μικρά προβληματάκια αλλά είναι τόσο ελάχιστα που απλά δεν είναι σημαντικά στη καθημερινότητα…. Και μακάρι να κρατηθούν σε αυτή την καλή κατάσταση και τα επόμενα χρόνια….
Επειδή με φοβίζει και με τρομάζει η ιδέα ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι πολύ σοβαρό με την υγεία τους ή ότι μπορεί να χρειαστούν εντατική καθημερινή βοήθεια την οποία εγώ μόνη μου σίγουρα δεν θα καταφέρω να την παράσχω έτσι όπως θα πρέπει και όπως θα είναι σωστό…. Δεν έχω ιδέα πως θα αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση… Και με τρομάζει τόσο πολύ επειδή δεν έχω αδέλφια και θα αναγκαστώ να βρω μόνη μου οποιαδήποτε λύση. Επιπλέον δεν έχω ιδέα πως θα επηρεάσει αυτό και την δικιά μου ζωή και καθημερινότητα….
Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ τα σκεφτόμαστε και άλλοι τα ζούνε με διαφορετικούς τρόπους…Και είναι καθήκον μας να φροντίσουμε τους γονείς μας έτσι όπως μια ζωή φρόντισαν εκείνοι εμάς!!!
Αλλά όσοι φρόντισαν ή φροντίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους, γονείς τους, σε δύσκολη κατάσταση υγείας, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πόσο οργάνωση, πόσο χρόνο, πόσο υπομονή και ψυχικές αντοχές και σχεδόν απεριόριστη κατανόηση και καρτερικότητα απαιτείται από τους ανθρώπους αυτούς…. Και το λέω αυτό επειδή η νονά μου φρόντιζε επί τρία χρόνια τον από άνοια πάσχοντα πατέρα της που ήταν και κατάκοιτος σε ειδικό κρεβάτι…. Και επειδή είχε ανάγκη από εντατική φροντίδα, ερχόταν καθημερινά νοσηλεύτρια σπίτι τους για να βοηθήσει ανάλογα και αυτή.
Και οι δικοί μου έχουν ξεπεράσει ένα όριο ηλικίας (η μάνα μου γεννημένη 1944, ο πατέρας μου 1936)… και προς το παρόν παθαίνω πλάκα και χαίρομαι για το πόσο καλά και γεροί είναι... υπάρχουν φυσικά τα μικρά προβληματάκια αλλά είναι τόσο ελάχιστα που απλά δεν είναι σημαντικά στη καθημερινότητα…. Και μακάρι να κρατηθούν σε αυτή την καλή κατάσταση και τα επόμενα χρόνια….
Επειδή με φοβίζει και με τρομάζει η ιδέα ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι πολύ σοβαρό με την υγεία τους ή ότι μπορεί να χρειαστούν εντατική καθημερινή βοήθεια την οποία εγώ μόνη μου σίγουρα δεν θα καταφέρω να την παράσχω έτσι όπως θα πρέπει και όπως θα είναι σωστό…. Δεν έχω ιδέα πως θα αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση… Και με τρομάζει τόσο πολύ επειδή δεν έχω αδέλφια και θα αναγκαστώ να βρω μόνη μου οποιαδήποτε λύση. Επιπλέον δεν έχω ιδέα πως θα επηρεάσει αυτό και την δικιά μου ζωή και καθημερινότητα….
Πιστεύω ότι αυτά τα πράγματα σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ τα σκεφτόμαστε και άλλοι τα ζούνε με διαφορετικούς τρόπους…Και είναι καθήκον μας να φροντίσουμε τους γονείς μας έτσι όπως μια ζωή φρόντισαν εκείνοι εμάς!!!
Αλλά όσοι φρόντισαν ή φροντίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους, γονείς τους, σε δύσκολη κατάσταση υγείας, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πόσο οργάνωση, πόσο χρόνο, πόσο υπομονή και ψυχικές αντοχές και σχεδόν απεριόριστη κατανόηση και καρτερικότητα απαιτείται από τους ανθρώπους αυτούς…. Και το λέω αυτό επειδή η νονά μου φρόντιζε επί τρία χρόνια τον από άνοια πάσχοντα πατέρα της που ήταν και κατάκοιτος σε ειδικό κρεβάτι…. Και επειδή είχε ανάγκη από εντατική φροντίδα, ερχόταν καθημερινά νοσηλεύτρια σπίτι τους για να βοηθήσει ανάλογα και αυτή.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Συγκλονιστικό: 17χρονος μαθητής κρεμάστηκε στο σπίτι του - Τον βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του
» Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένους- Τους έδεσαν στο κρεβάτι και τους λήστεψαν
» Συγκλονιστικό: Πουλάνε το αίμα τους για να ζήσουν
» Από τους ίδιους τους γονείς προέρχεται το μισό υλικό σε σάιτ παιδοφιλίας! Αθώες φωτογραφίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης
» Προσποιούνταν τους εφοριακούς και έκλεβαν ηλικιωμένους
» Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένους- Τους έδεσαν στο κρεβάτι και τους λήστεψαν
» Συγκλονιστικό: Πουλάνε το αίμα τους για να ζήσουν
» Από τους ίδιους τους γονείς προέρχεται το μισό υλικό σε σάιτ παιδοφιλίας! Αθώες φωτογραφίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης
» Προσποιούνταν τους εφοριακούς και έκλεβαν ηλικιωμένους
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp