TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΟΚ (του Στέλιου Παρλιάρου)

Πήγαινε κάτω

ΚΟΚ (του Στέλιου Παρλιάρου) Empty ΚΟΚ (του Στέλιου Παρλιάρου)

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Σαβ 28 Ιουν - 23:51

ΥΛΙΚΑ


Για τα μπισκότα:

   140 γρ. ζάχαρη
   6 αβγά χωρισμένα (κρόκος - ασπράδι)
   125 γρ. αλεύρι
   50 γρ. κορνφλάουερ


Για τη γέμιση:

   350 γρ. φρέσκο γάλα
   150 γρ. κρέμα γάλακτος
   80 γρ. ζάχαρη
   1 αβγό
   3 κρόκοι αβγών
   40 γρ. κορνφλάουερ


Για τη σοκολάτα:

   250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
   150 γρ. κρέμα γάλακτος
   1 κ.γ. μέλι


Για το σιρόπι:

   150 γρ. νερό
   150γρ ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα:

   Χτυπάμε τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
   Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
   Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το κορνφλάουερ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
   Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κοκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12-15', έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.


Για τη γέμιση:

   Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
   Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αβγά.
   Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
   Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεβράνη.
   Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κοκ.


Για το σιρόπι:

   Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 2'. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.


Για τη σοκολάτα:

   Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει.
   Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτή την κρέμα που έχουμε βράσει.
   Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε για 2'. Ανακατεύουμε.
   Σε αυτή τη σοκολατένια κρέμα βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν τα βουτήξαμε στο σιρόπι.


ΚΟΚ (του Στέλιου Παρλιάρου) 10152417_654832841274777_9069423356887281041_n
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΟΚ (του Στέλιου Παρλιάρου) 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης