ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικά:
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα λεμονιού
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
4 κρόκοι αυγών
2 κ.γλ. βούτυρο αγελάδος
150 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
50 ml. γάλα εβαπορέ
45 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
(χτυπημένη σε παχύρρευστη σαντιγί)
Για την μαρέγκα
2 ασπράδια (65 γρ.)
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ελάχιστο αλατάκι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο γάλα, το εβαπορέ και το ξύσμα.
2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος ώστε να αφαιρεθεί το ξύσμα, το επαναφέρουμε στο μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη, έτσι ώστε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
3. Αδειάζουμε μια μικρή δόση από το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να μην έχει σβώλους. Το ρίχνουμε στο βασικό μείγμα λεμονιού-κρόκων και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 -4 ώρες.
4. Ετοιμάζουμε την βάση. Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο ελαφρώς(όχι να κάψει). Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί πλήρως.
5. Ακουμπάμε ένα τσέρκι με διάμετρο 18 εκ. πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου. Πατάμε μαλακά με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση.
6. Συναρμολόγηση: Περνούμε 5-6 κ.σουπ. από την κρέμα λεμονιού και την απλώνουμε πάνω στην βάση. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με την παχύρευστη σαντιγί και χτυπώντας για 1-2 λεπτά στο μίξερ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα να παγώσει.
7. Ετοιμάζουμε την μαρέγκα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, την ζάχαρη και το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα,. Θα πρέπει να σχηματίζει κορυφές και να είναι γυαλιστερή. Την μεταφέρουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και σχηματίζουμε ροζέτες περιμετρικά. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λεπτές φέτες λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
TIP: αν μας δυσκολεύει το κορνέ απλά βάζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τούφες (σχεδόν όπως σύννεφα) από τη μαρέγκα πάνω στο γλυκό
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα λεμονιού
190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
4 κρόκοι αυγών
2 κ.γλ. βούτυρο αγελάδος
150 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
50 ml. γάλα εβαπορέ
45 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
(χτυπημένη σε παχύρρευστη σαντιγί)
Για την μαρέγκα
2 ασπράδια (65 γρ.)
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ελάχιστο αλατάκι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο γάλα, το εβαπορέ και το ξύσμα.
2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος ώστε να αφαιρεθεί το ξύσμα, το επαναφέρουμε στο μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη, έτσι ώστε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
3. Αδειάζουμε μια μικρή δόση από το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να μην έχει σβώλους. Το ρίχνουμε στο βασικό μείγμα λεμονιού-κρόκων και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 -4 ώρες.
4. Ετοιμάζουμε την βάση. Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο ελαφρώς(όχι να κάψει). Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί πλήρως.
5. Ακουμπάμε ένα τσέρκι με διάμετρο 18 εκ. πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου. Πατάμε μαλακά με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση.
6. Συναρμολόγηση: Περνούμε 5-6 κ.σουπ. από την κρέμα λεμονιού και την απλώνουμε πάνω στην βάση. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με την παχύρευστη σαντιγί και χτυπώντας για 1-2 λεπτά στο μίξερ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα να παγώσει.
7. Ετοιμάζουμε την μαρέγκα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, την ζάχαρη και το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα,. Θα πρέπει να σχηματίζει κορυφές και να είναι γυαλιστερή. Την μεταφέρουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και σχηματίζουμε ροζέτες περιμετρικά. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λεπτές φέτες λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
TIP: αν μας δυσκολεύει το κορνέ απλά βάζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τούφες (σχεδόν όπως σύννεφα) από τη μαρέγκα πάνω στο γλυκό
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Λεμονόπιτα με ανθότυρο
» Για τους λάτρεις του λεμονιού: Γλυκιά και ζουμερή λεμονοπιτα!
» Σπανακόπιτα καλοκαιρινή
» Καλοκαιρινή αιμοδοσία στο Αγρίνιο
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΓΑΠΗ
» Για τους λάτρεις του λεμονιού: Γλυκιά και ζουμερή λεμονοπιτα!
» Σπανακόπιτα καλοκαιρινή
» Καλοκαιρινή αιμοδοσία στο Αγρίνιο
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΓΑΠΗ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp