TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Πήγαινε κάτω

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ Empty ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Σαβ 5 Ιουλ - 22:28

Υλικά:

Για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα digestive
125 γρ. βούτυρο αγελάδος


Για την κρέμα λεμονιού

190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. φρέσκος χυμός λεμονιού
4 κρόκοι αυγών
2 κ.γλ. βούτυρο αγελάδος
150 ml. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
50 ml. γάλα εβαπορέ
45 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
(χτυπημένη σε παχύρρευστη σαντιγί)


Για την μαρέγκα

2 ασπράδια (65 γρ.)
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ελάχιστο αλατάκι


Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μεταλλικό σκεύος ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο γάλα, το εβαπορέ και το ξύσμα.

2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, σουρώνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος ώστε να αφαιρεθεί το ξύσμα, το επαναφέρουμε στο μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας  με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη, έτσι ώστε να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.

3. Αδειάζουμε μια μικρή δόση από το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να μην έχει σβώλους. Το ρίχνουμε στο βασικό μείγμα λεμονιού-κρόκων και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 3 -4 ώρες.

4. Ετοιμάζουμε την βάση. Σε ένα μικρό σκεύος λιώνουμε το βούτυρο ελαφρώς(όχι να κάψει). Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να απορροφηθεί πλήρως.

5. Ακουμπάμε ένα τσέρκι με διάμετρο 18 εκ. πάνω σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου. Πατάμε μαλακά με ένα κουτάλι ώστε να δημιουργήσουμε μια βάση.

6. Συναρμολόγηση: Περνούμε 5-6 κ.σουπ. από την κρέμα λεμονιού και την απλώνουμε πάνω στην βάση. Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με την παχύρευστη σαντιγί και χτυπώντας για 1-2 λεπτά στο μίξερ. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα να παγώσει.

7. Ετοιμάζουμε την μαρέγκα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, την ζάχαρη και το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα,. Θα πρέπει να σχηματίζει κορυφές και να είναι γυαλιστερή. Την μεταφέρουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά και σχηματίζουμε ροζέτες περιμετρικά. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λεπτές φέτες λεμονιού πριν το σερβίρισμα.

TIP: αν μας δυσκολεύει το κορνέ απλά βάζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τούφες (σχεδόν όπως σύννεφα) από τη μαρέγκα πάνω στο γλυκό
 Smile


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ Lemonicious
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης