ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Για τον πολτό φρούτων
3 κούπες ανανά
1 πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη + 3 κουταλιές
2 κούπες νερό
Για το κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι + 2 κουταλιές
1 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε σε κομματάκια τον ανανά και το πορτοκάλι. Βάλτε τα να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι το σιρόπι αρχίζει να δένει. Αφήστε τα να κρυώσουν, στραγγίξτε τα και λιώστε τα στο μούλτι. Προσοχή! Κρατάμε το σιρόπι...
Ανακατέψτε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Χτυπήστε τα αβγά. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη και αφήστε τα να χυπηθούν για 8 λεπτά.
Ενσωματώστε αργά το αλεύρι με τα αβγά, πάντα ανακατεύοντας, και τέλος προσθέστε το βούτυρο. Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ρίξτε μέσα τον πολτό των φρούτων.
Ψήστε για μισή ώρα (ή και λίγο παραπάνω) στους 190 βαθμούς. Θα δείτε ότι έχει φουσκώσει ωραία και ότι έχει πάρει ωραίο καραμελέ χρώμα. Καλό είναι η φόρμα που θα το ψήσετε να έχει ντυθεί με χαρτί αντικολλητικό. Εγώ χρησιμοποίησα ανοιγόμενη φόρμα, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Με μια οδοντογλυφίδα κάντε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Ρίξτε αργά το σιρόπι και δείτε ότι το απορροφά. Αν από κάποιο σημείο και μετά δεν απορροφά άλλο μην το προσθέσετε.
Αφήστε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και απολαύστε. Για πιο παχυντικές απολαύσεις βάλτε δίπλα μια μπάλα παγωτό βανίλια.
3 κούπες ανανά
1 πορτοκάλι
1/2 κούπας ζάχαρη + 3 κουταλιές
2 κούπες νερό
Για το κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι + 2 κουταλιές
1 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε σε κομματάκια τον ανανά και το πορτοκάλι. Βάλτε τα να βράσουν με τη ζάχαρη και το νερό για 20-25 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι το σιρόπι αρχίζει να δένει. Αφήστε τα να κρυώσουν, στραγγίξτε τα και λιώστε τα στο μούλτι. Προσοχή! Κρατάμε το σιρόπι...
Ανακατέψτε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Χτυπήστε τα αβγά. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη και αφήστε τα να χυπηθούν για 8 λεπτά.
Ενσωματώστε αργά το αλεύρι με τα αβγά, πάντα ανακατεύοντας, και τέλος προσθέστε το βούτυρο. Σταματήστε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ρίξτε μέσα τον πολτό των φρούτων.
Ψήστε για μισή ώρα (ή και λίγο παραπάνω) στους 190 βαθμούς. Θα δείτε ότι έχει φουσκώσει ωραία και ότι έχει πάρει ωραίο καραμελέ χρώμα. Καλό είναι η φόρμα που θα το ψήσετε να έχει ντυθεί με χαρτί αντικολλητικό. Εγώ χρησιμοποίησα ανοιγόμενη φόρμα, για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Με μια οδοντογλυφίδα κάντε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Ρίξτε αργά το σιρόπι και δείτε ότι το απορροφά. Αν από κάποιο σημείο και μετά δεν απορροφά άλλο μην το προσθέσετε.
Αφήστε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και απολαύστε. Για πιο παχυντικές απολαύσεις βάλτε δίπλα μια μπάλα παγωτό βανίλια.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Κέικ με πορτοκάλι και τυρί
» Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι
» ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
» Μούς ανανά με τζίντζερ
» Μους ανανά με λάιμ
» Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με πορτοκάλι
» ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
» Μούς ανανά με τζίντζερ
» Μους ανανά με λάιμ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp