TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Πήγαινε κάτω

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ Empty ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Δευ 7 Ιουλ - 23:02

Υλικά για 1 τάρτα (φόρμα 24 εκ. διάμ.)


300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρόκο αυγού


γάντια μία χρήσης και αντικολλητικό χαρτί



για τη κρέμα αμυγδάλου:


250 γρ. αμυγδαλόψιχα

200 γρ. ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 ασπράδια

½ κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου ΜΠΑΧΑΡ



Για τα ροδάκινα σε σιρόπι μέντας:

1 κιλό ροδάκινα

800 γρ. ζάχαρη

800 ml νερό

4-5 κλωναράκια φρέσκια μέντα


Ετοιμάστε την βάση της τάρτας:

Ανακατέψτε το αλεύρι με το βούτυρο το να γίνει ένα μείγμα  σαν ψίχουλα. Ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό. Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε την με τον πλάστη και απλώστε την σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες. Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 10 λεπτά.

Για την κρέμα αμυγδάλου:

Βάλτε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ την αμυγδαλόψιχα, την ζάχαρη, τα αυγά, τα ασπράδια, την εσάνς πικραμύγδαλου, πολτοποιείστε τα και μετά ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε τα και αδειάστε την κρέμα στην μισοψημένη βάση της τάρτας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 35 λεπτά.

Για τα ροδάκινα:

Βάλτε μία κατσαρόλα με νερό και όταν πάρει βράση, κόψτε τα ροδάκινα στη μέση, βγάλτε τα κουκούτσια και ρίξτε τα στο βραστό νερό. Αφήστε τα για 20 δευτερόλεπτα και βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό με παγάκια. Ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα σε ένα πιάτο. Βάλτε το νερό με την ζάχαρη και την μέντα να βράσουν για 2-3 λεπτά, προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Κατεβάστε το σιρόπι με τα ροδάκινα από την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Μετά, διατηρήστε τα στο ψυγείο.

Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε την να κρυώσει και σερβίρετε με τα ροδάκινα.



ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ TARTA%20AMYGDALOY%20RODAKINA%20SITE
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης