TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις

Πήγαινε κάτω

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις Empty ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Παρ 18 Ιουλ - 0:04

Το παγωμένο γιαούρτι συνήθως το φτιάχνουμε στη παγωτομηχανή αλλά αν δεν έχουμε τέτοια μηχανή τότε εναλλακτικά παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο. Smile 


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΑΣΠΡΟ)

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις Frozen-yogurt

Υλικά

700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες, παγωμένο από το ψυγείο
1 βανιλίνη (κάψουλα) ή 1/2 κλωναράκι φυσικής βανίλιας ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών

Διαδικασία  

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε φυσική βανίλια, παίρνουμε το 1/2 κλωναράκι και το σχίζουμε κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, με τη λάμα του μαχαιριού μαζεύουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του. Αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μπεν μαρί.

Το νερό δεν θα πρέπει να ακουμπάει τον πάτο του μπολ. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε συνεχώς τα ασπράδια με τη ζάχαρη, έως ότου έχουμε ένα καυτό μείγμα. Στη συνέχεια, αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα του μίξερ, σε δυνατή ένταση. Σταματάμε μόλις έχουμε μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε σε αυτήν το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα σιλικόνης), προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας ή τη βανιλίνη ή το εκχύλισμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, δηλαδή περίπου 4 - 8 ώρες, ανάλογα με το δοχείο και την ισχύ της κατάψυξης. Για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε ρηχό δοχείο.



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 1

Υλικά

1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. κακάο (σκόνη)
1 φλ.τσ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)

Παρασκευή

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας. Οταν γίνουν ένα μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι διαλύθηκε εντελώς η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες ή περισσότερο. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει. Ενώ παγώνει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα χοντροκοπανισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το διατηρούμε στην κατάψυξη μέσα στο δοχείο της μηχανής ή σε μεταλλικό δοχείο. Αφήνουμε 3'-4΄εκτός ψυγείου πριν το σερβίρουμε.

tips: γιά πιό ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. λικέρ καφέ (π.χ. Καλούα ή Τία Μαρία)




ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟ


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 1

Υλικά

3 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
3/4 φλ.τσ. ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας

Παρασκευή

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα με τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, αφού προηγουμένως το ανακατέψουμε με πιρούνι για ν' αφρατέψει. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το βάλουμε στη μηχανή του παγωτού να πήξει. Το διατηρούμε στην κατάψυξη.



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 1

Υλικά

3 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
4 κ.σ. μέλι
1/2 λεμόνι το χυμό
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 ασπράδια από πολύ φρέσκα αβγά

Παρασκευή

Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε γιά 1' το μέλι με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας να ενωθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες. Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την ενώνουμε λίγη λίγη με το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι. Βάζουμε το μείγμα σε μηχανή παγωτού γιά να πήξει. Διαφορετικά, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και μόλις αρχίσει να πήζει το χτυπάμε να αφρατέψει και το αφήνουμε να παγώσει τελείως. Το ασπράδι βοηθάει το μείγμα να μην σκληρύνει.



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 1

Υλικά

3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
2 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ελάχιστη κανέλα (αν μας αρέσει)

Παρασκευή

Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με το χυμό του λεμονιού και τις λυώνουμε όσο μπορούμε με πιρούνι. Οταν πολτοποιηθούν προσθέτουμε το μέλι, το γοαούρτι και την κανέλα και ανακατέουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες. Μετά το βάζουμε στην παγωτομηχανή να πήξει και το διατηρούμε στην κατάψυξη.



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 1


Υλικά

500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
150 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. βότκα ή κονιάκ (προαιρετικά)
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλέγουµε ώριµες και γερές, κατακόκκινες φράουλες. Τις πλένουµε πολύ καλά. Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ. Τις πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Τις ανακατεύουµε πολύ καλά. Τις καλύπτουµε µε µεµβράνη και τις αφήνουµε για 30΄ στο ψυγείο. Στη συνέχεια πολτοποιούµε το µείγµα στο µπλέντερ, προσθέτουµε το γιαούρτι και το λεµόνι. Χτυπάµε το µείγµα στο µπλέντερ να γίνει λείο. Δοκιµάζουµε το µείγµα και αν ξινίζει προσθέτουµε λίγη ζάχαρη. (Προσωπικά µου αρέσει να µην είναι πολύ γλυκό). Αν θέλουµε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουµε το µείγµα σε ψιλή σήτα.

Τότε, αν έχουµε παγωτοµηχανή, αδειάζουµε το µείγµα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.



ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΝΓΚΟ-ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 8_104

Υλικά

1 ώριμο μάνγκο
200 γρ. γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 βανίλια
5 κ.σ. σιρόπι αγαύης (super market, εναλλακτικά σιρόπι από γλυκό κουταλιού π.χ. πορτοκάλι)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μάνγκο, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ με το γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια, το σιρόπι και το ξύσμα. Τα αλέθουμε σε πουρέ, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Παγώνουμε για 5-6 ώρες. Για πιο σφιχτό αποτέλεσμα αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο. Σερβίρουμε.
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Frozen Yogurt): 7 γεύσεις 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης