Δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της βουλευτή Μαρίας Γιαννακάκη
Σελίδα 1 από 1
Δημόσιος υπάλληλος με πλαστό πτυχίο ο σύζυγος της βουλευτή Μαρίας Γιαννακάκη
O σύζυγος της της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, Μαρίας Γιαννακάκη, είναι ο δημοτικός υπάλληλος που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο.
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο Κώστας Γασπαρινάτος είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics, κάτι που παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής.
Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας η Μαρία Γιαννακάκη σε δήλωσή της τονίζει ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζητάει ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες.
Αναλυτική η δήλωση της κας Γιαννακάκη:
«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.
Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.
Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.
Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.
Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, με βάση σχετική εγκύκλιο του ΥΔΜΗΔ [ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4Χ-5ΞΕ)], ξεκίνησε ο έλεγχος πλαστών πτυχίων υπαλλήλων του δήμου, με την αποστολή σχετικών ερωτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Για την περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου, καθόσον είχε προσληφθεί τη δεκαετία του 80 ως ΔΕ αλλά αργότερα έγινε ΠΕ καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE), το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ (σ.σ. διάδοχο οργανισμό του ΔΙΚΑΤΣΑ).
Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο είναι ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».
Ακολουθούνται όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ) αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, προφανώς αναμένοντας τα αρνητικά αποτελέσματα έχει προλάβει και έχει καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης και έχει βγει στην σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (σ.σ. τον Ιούνιο του 2014). Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για τον συγκεκριμένο υπάλληλο.
Παρόλα αυτά ο κ. Γασπαρινάτος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (βλ. φωτο παρακάτω) εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κατέχει το συγκεκριμένο πτυχιο, ενώ υποστηρίζει ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γασπαρινάτος με το συγκεκριμένο «μαϊμού», όπως αποδείχθηκε, πτυχίο δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), όπου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίστηκε με την Μαρία Γιαννακάκη όταν το 2000 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είχε περάσει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, πρώτη.
*zougla.gr
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο Κώστας Γασπαρινάτος είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics, κάτι που παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής.
Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας η Μαρία Γιαννακάκη σε δήλωσή της τονίζει ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζητάει ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες.
Αναλυτική η δήλωση της κας Γιαννακάκη:
«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψη του, πλαστό πτυχίο.
Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγο μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.
Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.
Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγο μου.
Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».
Το χρονικό της υπόθεσης
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, με βάση σχετική εγκύκλιο του ΥΔΜΗΔ [ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12-2013 (ΑΔΑ ΒΕΧ4Χ-5ΞΕ)], ξεκίνησε ο έλεγχος πλαστών πτυχίων υπαλλήλων του δήμου, με την αποστολή σχετικών ερωτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Για την περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου, καθόσον είχε προσληφθεί τη δεκαετία του 80 ως ΔΕ αλλά αργότερα έγινε ΠΕ καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE), το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ (σ.σ. διάδοχο οργανισμό του ΔΙΚΑΤΣΑ).
Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο είναι ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».
Ακολουθούνται όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ) αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, προφανώς αναμένοντας τα αρνητικά αποτελέσματα έχει προλάβει και έχει καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης και έχει βγει στην σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (σ.σ. τον Ιούνιο του 2014). Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για τον συγκεκριμένο υπάλληλο.
Παρόλα αυτά ο κ. Γασπαρινάτος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (βλ. φωτο παρακάτω) εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κατέχει το συγκεκριμένο πτυχιο, ενώ υποστηρίζει ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γασπαρινάτος με το συγκεκριμένο «μαϊμού», όπως αποδείχθηκε, πτυχίο δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), όπου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίστηκε με την Μαρία Γιαννακάκη όταν το 2000 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είχε περάσει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, πρώτη.
*zougla.gr
Παρόμοια θέματα
» Πιστολέρο ο διοικητής με το πλαστό πτυχίο στα Γρεβενά
» Δημοτικός αστυνομικός με πλαστό πτυχίο επιστρέφει 150.000 ευρώ
» Απίστευτο: Δάσκαλος «μαϊμού» με πλαστό πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια στην Καβάλα
» Πλαστές πινακίδες, πλαστό και το αυτοκόλλητο από το ΚΤΕΟ!
» Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος για χρηματισμό
» Δημοτικός αστυνομικός με πλαστό πτυχίο επιστρέφει 150.000 ευρώ
» Απίστευτο: Δάσκαλος «μαϊμού» με πλαστό πτυχίο δίδασκε επί 9 χρόνια στην Καβάλα
» Πλαστές πινακίδες, πλαστό και το αυτοκόλλητο από το ΚΤΕΟ!
» Συνελήφθη δημόσιος υπάλληλος για χρηματισμό
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp