TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ..... ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 κυδώνια
100 γρ ζάχαρη
500 ml κρασί ροζέ
1 ξυλάκι κανέλλας
4 κόκκους μπαχάρι
4 αστεροειδείς γλυκάνισους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε όγδοα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κρατάμε να τα ψήσουμε μαζί στο ταψί με τα κυδώνια (για άρωμα, γεύση και να βγάλουν την πηκτίνη τους). Απλώνουμε τα κυδώνια σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας, σε μια άκρη του ταψιού τοποθετούμε και τα κουκούτσια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά από τα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια και τα ψήνουμε (χωρίς αλουμινόχαρτο) για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
300 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
30 γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκο από αυγό
½ κουτ. γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
5 σπόρους (τριμμένους) καρδάμωμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (είναι βασικά ήδη σε αυτή τη θερμοκρασία από το ψήσιμο των κυδωνιών).
Ανακατεύουμε αλεύρι με άχνη και μπαχαρικά και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα τρίβουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας (24 εκ. σε διάμετρο). Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε στην φόρμα. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ μέλι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 φύλλα ζελατίνη (το καθένα των 2 γραμμαρίων)
4 κουταλιές ζεστό νερό (ή ζεστό χυμό πορτοκάλι)
250 γρ κρέμα γάλακτος
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Έπειτα την λιώνουμε στο ζεστό νερό / χυμό. Την ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ και την ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Απλώνουμε την κρέμα στη ψημένη τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε τα κυδώνια πάνω στο γλυκό μας λίγο πριν το σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 κυδώνια
100 γρ ζάχαρη
500 ml κρασί ροζέ
1 ξυλάκι κανέλλας
4 κόκκους μπαχάρι
4 αστεροειδείς γλυκάνισους
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε όγδοα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κρατάμε να τα ψήσουμε μαζί στο ταψί με τα κυδώνια (για άρωμα, γεύση και να βγάλουν την πηκτίνη τους). Απλώνουμε τα κυδώνια σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας, σε μια άκρη του ταψιού τοποθετούμε και τα κουκούτσια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά από τα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια και τα ψήνουμε (χωρίς αλουμινόχαρτο) για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
300 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
30 γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκο από αυγό
½ κουτ. γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
5 σπόρους (τριμμένους) καρδάμωμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (είναι βασικά ήδη σε αυτή τη θερμοκρασία από το ψήσιμο των κυδωνιών).
Ανακατεύουμε αλεύρι με άχνη και μπαχαρικά και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα τρίβουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας (24 εκ. σε διάμετρο). Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε στην φόρμα. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ μέλι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 φύλλα ζελατίνη (το καθένα των 2 γραμμαρίων)
4 κουταλιές ζεστό νερό (ή ζεστό χυμό πορτοκάλι)
250 γρ κρέμα γάλακτος
Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Έπειτα την λιώνουμε στο ζεστό νερό / χυμό. Την ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ και την ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Απλώνουμε την κρέμα στη ψημένη τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε τα κυδώνια πάνω στο γλυκό μας λίγο πριν το σερβίρουμε.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
Παρόμοια θέματα
» Καραμελωμένα κυδώνια
» Κομπόστα με μήλα και κυδώνια
» Τερίν γιαουρτιού
» Κρέμα σαβαγιάρ
» Κρέμα ρουαγιοάλ
» Κομπόστα με μήλα και κυδώνια
» Τερίν γιαουρτιού
» Κρέμα σαβαγιάρ
» Κρέμα ρουαγιοάλ
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp