TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/
TrelosTwnFm-News
Σας ανακοινώνω οτι το forum θα είναι ''ανενεργό'' σε θέματα.
Και πλέον την σκυτάλη στην ενημέρωση θα την ''πάρει'' το blog.
Καλή συνέχεια να έχουμε.

http://trelostwnfmnews.blogspot.gr/

TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Πήγαινε κάτω

TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ Empty TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

Δημοσίευση από ΜΗΔΕΙΑ Τετ 24 Σεπ - 19:14

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ..... ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΥΔΩΝΙΑ Very Happy  cheers


ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

2 κυδώνια
100 γρ ζάχαρη
500 ml κρασί ροζέ
1 ξυλάκι κανέλλας
4 κόκκους μπαχάρι
4  αστεροειδείς γλυκάνισους

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε τα κυδώνια και κόβουμε το καθένα σε όγδοα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κρατάμε να τα ψήσουμε μαζί στο ταψί με τα κυδώνια (για άρωμα, γεύση και να βγάλουν την πηκτίνη τους). Απλώνουμε τα κυδώνια σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας, σε μια άκρη του ταψιού τοποθετούμε και τα κουκούτσια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά από τα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, γυρίζουμε τα κυδώνια και τα ψήνουμε (χωρίς αλουμινόχαρτο) για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ

300 γρ αλεύρι
150 γρ βούτυρο
30 γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκο από αυγό
½ κουτ. γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
5 σπόρους (τριμμένους) καρδάμωμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (είναι βασικά ήδη σε αυτή τη θερμοκρασία από το ψήσιμο των κυδωνιών).

Ανακατεύουμε αλεύρι με άχνη και μπαχαρικά και προσθέτουμε το βούτυρο. Με τα δάχτυλα τρίβουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας (24 εκ. σε διάμετρο). Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε στην φόρμα. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ μέλι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 φύλλα ζελατίνη (το καθένα των 2 γραμμαρίων)
4 κουταλιές ζεστό νερό (ή ζεστό χυμό πορτοκάλι)
250 γρ κρέμα γάλακτος

Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Έπειτα την λιώνουμε στο ζεστό νερό / χυμό. Την ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγύ και την ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Απλώνουμε την κρέμα στη ψημένη τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Απλώνουμε τα κυδώνια πάνω στο γλυκό μας λίγο πριν το σερβίρουμε.


TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ 21ezr00
ΜΗΔΕΙΑ
ΜΗΔΕΙΑ
Συντονιστής

Χώρα Χώρα : Greece
Φύλλο Φύλλο : Θηλυκό
Τόπος Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser Browser : TΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ 41610

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης