ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (φρέσκα)
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (φρέσκα)
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο
50 γρ. αλεσμένα σε σκόνη αποφλοιωμένα αμύγδαλα
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 λεμόνι, ξύσμα
1 κ.γλ. κανέλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
500 γρ. δαμάσκηνα
για το πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη
για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και το κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια και ουσιαστικά τρίβω τα υλικά, να πάει παντού το βούτυρο, μέχρι να θυμίζουν χοντρά ψίχουλα. Έχω αλέσει στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την προσθέτω στο μείγμα, μαζί με την άχνη, το ξύσμα και την κανέλα. Ανακατεύω μια γύρα και ρίχνω το αβγό. Ομογενοποιώ πολύ καλά, καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω το μπολ στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα.
Πλένω καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή αν θέλω σε κομμάτια.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς την τρύπα στη μέση) ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και πυρέξ. Μεταφέρω τη ζύμη στη φόρμα μου. Διακοσμώ την επιφάνεια με τις φέτες τα δαμάσκηνα, πατώντας τα ελαφρά με τα δάχτυλα στο μείγμα, αλλά να προεξέχουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30', μέχρι να ροδίσουν τα τοιχώματα και τα δαμάσκηνα να είναι μαλακά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ξεφορμάρω.
για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
Σερβίρω την τάρτα με άγλυκη σαντιγί (χτυπάω κρέμα γάλακτος στο μίξερ) ή με παγωτό βανίλια.
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο
50 γρ. αλεσμένα σε σκόνη αποφλοιωμένα αμύγδαλα
75 γρ. άχνη ζάχαρη
1 λεμόνι, ξύσμα
1 κ.γλ. κανέλα
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
500 γρ. δαμάσκηνα
για το πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη
για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι και το κρύο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια και ουσιαστικά τρίβω τα υλικά, να πάει παντού το βούτυρο, μέχρι να θυμίζουν χοντρά ψίχουλα. Έχω αλέσει στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα και την προσθέτω στο μείγμα, μαζί με την άχνη, το ξύσμα και την κανέλα. Ανακατεύω μια γύρα και ρίχνω το αβγό. Ομογενοποιώ πολύ καλά, καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω το μπολ στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα.
Πλένω καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή αν θέλω σε κομμάτια.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς την τρύπα στη μέση) ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και πυρέξ. Μεταφέρω τη ζύμη στη φόρμα μου. Διακοσμώ την επιφάνεια με τις φέτες τα δαμάσκηνα, πατώντας τα ελαφρά με τα δάχτυλα στο μείγμα, αλλά να προεξέχουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30', μέχρι να ροδίσουν τα τοιχώματα και τα δαμάσκηνα να είναι μαλακά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ξεφορμάρω.
για το γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
Σερβίρω την τάρτα με άγλυκη σαντιγί (χτυπάω κρέμα γάλακτος στο μίξερ) ή με παγωτό βανίλια.
ΜΗΔΕΙΑ- Συντονιστής
- Χώρα :
Φύλλο :
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Ηλικία : 50
Δημοσιεύσεις : 2153
Έλαβες ευχαριστώ : 64
Browser :
TrelosTwnFm-News :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ :: Γλυκά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Τετ 2 Αυγ - 11:19 από briskyten
» Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΩΝ FM παντρεύεται !
Τετ 3 Μάης - 9:11 από vidhayakji79
» Το FIFA World έρχεται στο PC
Πεμ 27 Απρ - 12:42 από sneakyforetell
» Τα UK charts της εβδομάδας
Τετ 26 Απρ - 5:33 από sneakyforetell
» Trailer για το νέο Need for Speed
Τετ 26 Απρ - 5:31 από sneakyforetell
» Εκλογές 2023 : Πόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι εργαζόμενοι
Δευ 24 Απρ - 17:20 από georgeharrison
» Συνελήφθη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου – Φέρεται να απείλησε νεαρό με κυνηγετικό όπλο
Δευ 24 Απρ - 15:44 από georgeharrison
» J2US: Ο Πασχάλης Τερζής έκανε την μεγάλη έκπληξη – «Έσπασαν» Εύη Δρούτσα και Δέσποινα Βανδή
Δευ 24 Απρ - 15:42 από georgeharrison
» Λευκές ελιές: Μια σπάνια ποικιλία ελιάς με καταγωγή από τα αρχαία χρόνια
Δευ 24 Απρ - 15:41 από georgeharrison
» Ο άγνωστος ιαματικός πλούτος της Ελλάδας.Οι 90 Ιαματικές Πηγές,9 στην Αιτωλοακαρνανία
Δευ 24 Απρ - 15:33 από georgeharrison
» Λαμία: Έκκληση για αίμα 0 ρέζους αρνητικό
Τετ 22 Φεβ - 10:47 από chotabhai807
» Βραβεύθηκαν Λουξ και Καλλιμάνης από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ
Παρ 16 Δεκ - 15:00 από faxedasto
» Συλλέγουν πλαστικά καπάκια για παιδιά με αναπηρία
Δευ 13 Ιουν - 14:33 από langasur
» Μπήκε σε κομμωτήριο και προσπάθησε να δολοφονήσει τον ιδιοκτήτη
Τετ 23 Μαρ - 13:26 από stuffkharb
» Άρτα: Έκκληση για να ξανασταθεί 21χρονος στα πόδια του
Δευ 11 Οκτ - 16:04 από manikkmanikk62
» ooVoo - chat and voip
Παρ 9 Οκτ - 22:37 από roundcubethirteen
» Για σένα τραγουδώ --- Γιάννης Πουλόπουλος. HD.
Κυρ 4 Δεκ - 15:54 από manolissp
» Eνα ταξίδι --- RONI IRON Feat. Charitini (Tripes Tribute). HD.
Κυρ 6 Νοε - 20:08 από manolissp
» Grrek Filiko Forum
Κυρ 30 Οκτ - 19:31 από akritas
» Moby - Porcelain (Official Video)
Κυρ 23 Οκτ - 21:04 από manolissp
» Moby 'Why Does My Heart Feel So Bad?' - Official video
Κυρ 23 Οκτ - 21:01 από manolissp
» ♛♛♛ Imany – Don't be so shy (Filatov & Karas Remix) ♛♛♛
Κυρ 23 Οκτ - 20:57 από manolissp
» ~Αχ βρε ζωή~ Νίκος Οικονομίδης ♬♪
Παρ 21 Οκτ - 20:01 από manolissp
» The Olympians - Istoria (Ιστορία)
Παρ 21 Οκτ - 17:26 από manolissp
» olympians --o tropos
Παρ 21 Οκτ - 17:20 από manolissp
» Ελένη Δήμου ~ Δεν με νοιάζει
Παρ 21 Οκτ - 17:17 από manolissp
» Μια γυναίκα μόνο ξέρει - Καίτη Γκρέυ
Παρ 21 Οκτ - 17:10 από manolissp
» ΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ-HD
Παρ 21 Οκτ - 17:06 από manolissp
» ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ'ΒΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ- ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
Παρ 21 Οκτ - 16:58 από manolissp
» Ζαφείρης Μελάς - Γαμώ την Καλοσύνη μου (Νew 2011)
Παρ 21 Οκτ - 16:54 από manolissp